Grootaandeelhouder Sarabel eist vertrek president-commissaris B&S

Door ABM Financial News op 3 oktober 2022 08:36 | Views: 4.216

Grootaandeelhouder Sarabel eist vertrek president-commissaris B&S
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) Sarabel Invest heeft een aandeelhoudersvergadering aangevraagd bij B&S Group met als doel president-commissaris Jan Arie van Barneveld te verwijderen uit zijn positie. Dit meldde het bedrijf maandagochtend.

Aanleiding is de afwijzing van een overnamebod van Sarabell op B&S door de raad van commissarissen. Dit bod is vervolgens ingetrokken.

Op 15 september verzocht Sarabel al om een vergadering om Jan Arie van Barneveld en de andere onafhankelijke commissaris Kitty Koelemeijer te ontslaan als commissarissen, maar trok dat verzoek diezelfde dag weer in. 

Op 2 oktober volgde het nieuwe verzoek om alleen Van Barneveld te verwijderen. Koelemeijer en Van Barneveld hebben hun zorgen uitgesproken over de gang van zaken en protesteren hevig tegen het aangekondigde ontslag.

Sarabel heeft een belang van 67,26 procent en wil vóór 18 november vergaderen over de vervanging van de president-commissaris.

Sarabel Invest is eigendom van Willem Blijdorp, de oprichter van B&S.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
jonas
3
Van Barneveld jarenlang topman bij Brunel achtte het bod waarschijnlijk niet in het belang van andere belanghebbenden/ stakeholders zoals werknemers en andere aandeelhouders .Blijdorp dacht waarschijnlijk snel een Volker Wesseltje te doen met eerst dure beursintroductie en dan later goedkoop terugkopen.

Wat moet je hier als kleine aandeelhouder van vinden? Nou dat is moeilijk zolang je de biedprijs niet weet. Het zou goed zijn als dat soort onderhandse biedingen verplicht openbaar moeten worden gemaakt. Van Barneveld zal waarschijnlijk goede redenen hebben en zal zich zeker niet laten overlopen door Blijdorp. met frutselbiedingen.

Wordt interessant.

Groet, Jonas
Blenheim
2
Al eens eerder artikel over de heer Blijdorp gelezen in NRC waaruit blijkt dat zijn manier van zakendoen niet het predicaat 'netjes' verdiend. Het citaat: "Blijdorp dacht waarschijnlijk (..) met eerst dure beursintroductie en dan later goedkoop terugkopen." Zou daarom wel eens erg waar kunnen zijn.
Blenheim
1
Vond de titel van het artikel te veelzeggend om niet te vermelden. (Bron: NRC 4 maart 2022): "Diefstal, bedreiging, geruïneerde zakenpartners: de twee gezichten van ondernemer Willem Blijdorp".
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.