'Mogelijk mager derde kwartaal Shell'

Door ABM Financial News op 6 oktober 2022 09:50 | Views: 7.584

'Mogelijk mager derde kwartaal Shell'
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Shell lijkt een ietwat mager derde kwartaal achter de rug te hebben ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag, nadat de energiereus met een tussentijdse update over het derde kwartaal kwam.

De magere resultaten zijn niet alleen het gevolg van de teruggelopen olieprijzen, maar ook van de lagere olieproductie van Shell, zo zag Mulder. De gasprijzen liepen op kwartaalbasis op, maar de gashandel bleek zwakker mede vanwege seizoensgebonden effecten. Voor Downstream was het volgens Mulder geen makkelijk kwartaal, waarbij de omzetvolumes lager uitvielen dan verwacht. De raffinagemarges halveerden bijna op kwartaalbasis, terwijl de chemiemarges zelfs negatief waren, zo zag de analist.

"Al met al denken we dat de EBITDA-consensus van 22 miljard dollar te ambitieus is", aldus Mulder. In de komende weken zal de consensus geactualiseerd worden, zo merkte de analist bovendien op. "De onderliggende activiteiten blijven erg sterk en Shell is in een goede positie ten opzichte van andere oliereuzen, in het licht van de blootstelling aan gas en kostenbeheer."

ING handhaafde het koopadvies op Shell met een koersdoel van 27,50 euro. Het aandeel Shell leverde vanochtend 3,5 procent in op 26,21 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Gouden tijd voor de winterrally
0
Energieprijzen zijn extreem hoog. Hoezo mager resultaat?

Wat wordt het resultaat dan bij normale energieprijzen?
eric
1
Wat een onzin. Op dit moment 1 vd sterkste bedrijven cq aandelen . Staaltje manupulatie via achterdeurtjes. Aandeel naar beneden en bijkopen.
Picton
1
ArieAlias
0
Het is nog positief van deze azijnzeiker over Shell. Hij vergroot altijd de minnetjes en de plusjes worden gebagatelliseerd.
ING doet het "lekker" op de beurs denk ik dan altijd maar ...
LLinssen
0
Óf Shell heeft de mederwerkers nog even flink beloond in Q3, dat wil ook wel op de marges drukken.
Pieter Baan
2
quote:

Picton schreef op 6 oktober 2022 10:15:

Toen ik oordeel van 'analist van ING' las ben ik opgehouden met lezen.
Quirijn Mulder is voor zijn doen juist opvallend positief. De afgelopen 2 jaar was hij veel negatiever over Shell. Wie de adviezen van Quirijn sindsdien heeft gevolgd, zit nu zwaar in de schulden. Alle analisten neem ik met een korreltje zout. Quirijn Mulder is echter de perfecte contra-indicator!
jan de vakman
0
Wat als de winst terug zakt naar 15 miljard €, wie kan het shell na zeggen in het derde kwartaal, ik denk geen enkel bedrijf!!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront