Deutsche Bank zet Philips op verkooplijst

Door ABM Financial News op 14 oktober 2022 08:06 | Views: 5.993

Deutsche Bank zet Philips op verkooplijst
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het advies voor Philips verlaagd van Houden naar Verkopen, terwijl het koersdoel van 18,00 naar 11,00 euro ging.

Na de "verrassende omvang" van de winstwaarschuwing van afgelopen week, denkt analist Falko Friedrichs dat er nog steeds significante neerwaartse risico's zijn voor het aandeel Philips.

Berenberg verlaagde de winstramingen voor 2022, 2023 en de jaren erna stevig. De huidige waardering noemde Friedrichs niet bepaald goedkoop in het licht van de aanhoudende zorgen rond het aandeel. De analist wees hierbij op een vertraging in de vraag onder consumenten, terwijl ook verstoringen in de aanvoerketen een significante klap geven. "Een grotere klap dan voor veel andere bedrijven die we volgen", aldus de analist.

De tegenwind zal volgens Friedrichs niet snel gaan liggen en dat zal flink drukken op de consensusverwachtingen voor 2023. Berenberg verlaagde zelf al de taxaties voor de aangepaste winst per aandeel in 2023 met maar liefst 22 procent. Bovendien lijkt het vanwege een veel zwakker dan verwacht 2022 onwaarschijnlijk dat Philips de outlook voor de middellange termijn kan handhaven. "En die outlook werd nog maar enkele maanden geleden afgegeven."

Het aandeel Philips sloot donderdag op 13,90 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
[verwijderd]
5
Anderhalf jaar geleden nog € 49,- nu voor onder de € 14,- dat is nog eens een tijdig verkoopadvies he!
mok
3
Een hardnekkige kwaal van analisten, koopaanbeveling wanneer koersen omhoog of op top staan en verkoopaanbeveling bij koersdaling of bodem.
Henri Nostradamus
0
Je zal maar je geld door Deutsche Bank laten beheren…… Op koersen boven 30 zeggen ze kopen - op koersen onder 25 zeggen ze houden - op koersen onder 14 zeggen ze verkopen! Ze hebben het niet echt begrepen daar. Het recept voor winst is laag kopen en hoog verkopen. Net andersom dus…. Neemt niet weg dat Philips zo slecht geleid werd door boekhouder Frans van Houten dat dat bedrijf een volledige ‘make-over’ nodig heeft. Op 11,11 (mooi getal) ligt zware steun op de chart. Pas fundamenteel koopwaardig als de koers onder de 6 duikt m.i. Maar zwaar oversold dus op 11 instappen is wel kansrijk voor een kort ritje van 25%. HN
L. Rozewater
0
suske wiet
0
quote:

mok schreef op 14 oktober 2022 08:24:

Een hardnekkige kwaal van analisten, koopaanbeveling wanneer koersen omhoog of op top staan en verkoopaanbeveling bij koersdaling of bodem.
Ik krijg daar buikpijn van
Calvin
0
Ik zou de aandelen niet verkopen als ik jou was. Dat is nu wel heel erg laat. Als je het geld kan missen zeker niet verkopen.. Wellicht bijkopen op 10 euro en dan afwachten..Dat zou mijn strategie zijn maar ja.. ik dacht ook dat het bij 18 zou blijven..
Henri Nostradamus
0
Zolang het lek niet boven water is blijft het schip zinken. Bij Philips gaat het niet alleen om een lek maar een volledig doorgerotte kiel. Daar moet een crisisteam aan de gang anders zien ze de bodem van de zee. Zo’n megaverlies gaan ze zich volgend jaar niet nog eens kunnen veroorloven. Ze zitten echt in de gevarenzone. En dat voor wat de founding father van de NL industrie is met prachtige (verkochte) creaties als ASML, NXP, Signify etc Zowel strategisch als tactisch maken ze fout op fout. Waarom super dure concurrenten opkopen in het buitenland terwijl je thuis gemakkelijk organisch kan groeien vanuit eigen patenten en uitvindingen? Die miskopen kosten ze nu de kop - snel afsplitsen en wegdoen zou ik zeggen. HN
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront