Beursblik: nieuwe mijlpaal voor Fastned

Door ABM Financial News op 17 oktober 2022 10:12 | Views: 4.365

Beursblik: nieuwe mijlpaal voor Fastned
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door Schroders als investeerder binnen te halen. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

Fastned haalde via een private plaatsing van certificaten 75 miljoen euro op bij Schroders Capital, zo werd vanochtend bekend. Er werden 2.032.520 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen 36,90 euro per stuk. Daarmee bouwt Schroders een belang op in Fastned van 10,61 procent.

Hesselink merkte op dat de aandelen werden gekocht tegen een premie van 22 procent ten opzichte van de slotkoers op vrijdag of van 20 procent over de gemiddelde koers in de afgelopen maand.

Met de private plaatsing heeft Fastned de benodigde 50 tot 75 miljoen euro in kas om de doelstelling van 400 laadstations in 2024 te behalen, aldus ING. "Dit is zeer positief nieuws voor het aandeel", aldus Hesselink. "De aandelen werden niet alleen gekocht tegen een significante premie in een terughoudende markt, maar laat ook zien dat Schroders een groot vertrouwen heeft in Fastned."

"Het nieuws neemt ook alle financieringsbehoeften voor de komende twee jaar weg." Na deze jaren zal de financieringsbehoefte afhangen van het succes in tenders, aldus ING.

ING handhaafde maandag het Houden advies op Fastned met een koersdoel van 35,00 euro. Het aandeel Fastned schoot maandagochtend 9,3 procent omhoog tot 33,06 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront