Heijmans pakt terminal Eindhoven Airport aan

Door ABM Financial News op 7 november 2022 08:04 | Views: 3.624

Heijmans pakt terminal Eindhoven Airport aan
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans mag als aannemer de passagiersterminal op Eindhoven Airport gaan uitbouwen. Het bouwbedrijf kreeg op 3 november de definitieve gunning in de aanbesteding, maakte Heijmans maandag voorbeurs bekend.

Het contract is naar verwachting ruim 30 miljoen euro waard. De bouw start eind 2023 en moet in de tweede helft van 2025 gereed zijn.

De huidige terminal van 26.000 vierkante meter krijgt er ongeveer 10.000 vierkante meter extra ruimte bij. Na de verbouwing zal er meer ruimte zijn voor luchthavenprocessen en diensten en meer comfort voor reizigers en medewerkers.

De terminal was berekend op 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 zat de luchthaven daar ruim boven met 6,7 miljoen. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau, na de terugval in de coronacrisis. De luchthaven wil ook CO2-neutraal zijn in 2030.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
MOEdig Voorwaarts
0
Geintje zeker?

No way dat die uitbreiding er komt, de lucht bestaat daar naar verluidt nu al voor ongeveer 78% uit stikstof ;-)
mok
0
Voor stikstof compensatie zal wel weer een boer uitgekocht moeten worden. Ik snap niets van die regeling, de bouw is tijdelijk, maar de compensatie is blijvend. Als Eindhoven direct na realisatie nog een terminal wil, moet er weer een boer uitgekocht worden. Deze regeling is geen compensatie, maar blijvende reductie. Je mag niet zeggen, die boer is weg, ik ga op dezelfde compensatie verder. Nederland is een vreemd land met idiote bureaucratische regels.
mvdp
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 7 november 2022 08:14:

Geintje zeker?

No way dat die uitbreiding er komt, de lucht bestaat daar naar verluidt nu al voor ongeveer 78% uit stikstof ;-)
Ah ja, maar je vergeet even dat er met die 1,7 mln. extra passagiers ter plaatse gelukkig wél weer zoveel extra CO2 bijkomt dat dat percentage heus snel zakt naar een veilige 77,5%.
;-)

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.