Bod op zes Makro-winkels in België niet ontvankelijk verklaard - media

Door ABM Financial News op 18 november 2022 14:11 | Views: 4.029

Bod op zes Makro-winkels in België niet ontvankelijk verklaard - media
Beeld: Sligro Food Group

(ABM FN-Dow Jones) Het eerder deze week uitgebrachte bod op zes Makrowinkels in België die zich zwaar weer bevinden, is niet volgens de biedingsregels verlopen en daarmee niet-ontvankelijk verklaard. Dit schreef de Belgische zakenkrant de De Tijd vrijdag op basis van meerdere bronnen.

De biedende partij zou volgens de krant ook nauwelijks een boekenonderzoek hebben laten uitvoeren. Tevens bestonden er volgens de De Tijd twijfels over de financiering van het 'summiere' bod en het 'dubieuze verleden van de bieder zelf'.

Eerder deze week werd volgens de krant bekend dat een onbekende Franse partij met een Belgische link een bod had uitgebracht op de genoemde zes Makro-winkels. Nu blijkt volgens het blad dat de bieder overigens een Belg is.

Bij de Metro-winkels, net als de Makro's onderdeel van Makro Cash & Carry, is de kans groot dat het Nederlandse Sligro Food Group met het bod van half november van dit jaar zijn slag slaat. 

Makro Cash & Carry Belgium vroeg begin september surseance van betaling aan, wat ook werd toegewezen.

In Makro Cash & Carry Belgium zijn zowel de Makro als de Metro cash & carry activiteiten in België ondergebracht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.