Chinese lockdowns drukken op olieprijs

Door ABM Financial News op 25 november 2022 18:57 | Views: 6.400

Chinese lockdowns drukken op olieprijs
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag rond het vervroegde slot van Wall Street lager, vanwege de aanhoudende zorgen over de vraagvooruitzichten van China, terwijl de markt wachtte op het besluit over een prijsplafond voor Russische olie.

Wall Street was donderdag gesloten vanwege Thanksgiving Day en opende vrijdag de deuren alleen voor een verkorte sessie vanwege BlackFriday. Om 19.00 uur CET sloot Wall Street de deuren.

"Oliehandelaren wachten op het besluit over een EU-prijsplafond", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management. Als het plafond te hoog wordt vastgesteld, zullen de Russische inkomsten en oliestromen waarschijnlijk niet worden beïnvloed", zei hij, "maar een laag prijsplafond kan voorwaarden scheppen voor vergelding."  

"In de tussentijd, neemt een veronderstelde limiet van 65 tot 70 dollar per vat de angst voor onderbrekingen van de Russische aanvoer weg, terwijl het stijgende aantal coronavirusgevallen in China op het sentiment blijven drukken", zei Innes.

"Het wegverkeer in China is de afgelopen weken gedaald, vanwege stijgende coronavirusgevallen", aldus analisten van ANZ Research. "De vraag naar benzine in de Verenigde Staten neemt ook af naarmate het reisseizoen daar eindigt", voegden de analisten toe.

Daarnaast profiteerde de olieprijs vrijdag van een "mild zwakke" Amerikaanse dollar.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde vrijdag 1,7 procent lager op 76,75 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
jan de vakman
1
Tegenover minder benzinegebruik, door het einde van het reisseizoen, staat natuurlijk, dat amerika veel meer olie gaat gebruiken om te verwarmen, dat is daar nog veel grootschaliger, dan bij ons!!
Die chinezen lijken wel volledig stekeblind, terwijl hier alle maatregels worden losgelaten, vanwege de mildheid van de huidige corona variant, is daar het middel 10x erger dan de kwaal, ik dacht dat chinezen grote slimmerikken waren, die goed kunnen rekenen, maar ik begin toch heel ernstig te twijfelen!!
€URO-Trader
2
Ik vermoed dat er meer a hter zit dan Corona. China is onder Xi in grote mate aan het digitaliseren. Men wil alles in het werk stellen om iedere inwoner van China te controleren. Dit is de afgelopen jaren veelvuldig in beeld geweest. D.m.v. Corona maatregelen wordt uiteindelijk iedere Chinees gedigitaliseerd. In politiek China denkt men 10-20 jaar vooruit. Zodra deze stap genomen is is Corona van de baan. Dan komt de volgende strategische fase.
Kees1
1
Het gaat de regering in China om controle over de burger en om het buiten de deur houden van buitenlanders. Hoor je nog weleens van mensen die een vakantiereis naar China maken? Ook zakenreizen worden zoveel mogelijk ontmoedigd.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.