Obligatie: Nederland wil tot 5,5 miljard euro ophalen

Door ABM Financial News op 30 november 2022 12:33 | Views: 2.175

Obligatie: Nederland wil tot 5,5 miljard euro ophalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse staat wil op maandag 5 december minimaal 2,0 miljard en maximaal 5,5 miljard euro ophalen met de heropening van twee korte leningen en één nieuwe. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën woensdag.

De eerste lening die wordt heropend, loopt af op 27 februari 2023. Het Agentschap wil daar tot 1,5 miljard euro op binnenhalen. Onder deze lening staat al 5,45 miljard euro uit.

De tweede lening die volgende week wordt heropend, loopt af op 30 maart volgend jaar. Daarmee hoopt Den Haag 1 tot 2 miljard euro op te kunnen halen. Hieronder staat al 4,46 miljard euro uit.

De derde, een nieuwe lening, heeft als aflossingsdatum 29 juni 2023 en daarmee wil Nederland eveneens 1 tot 2 miljard euro ophalen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront