Futures Wall Street wijzen omhoog

Door ABM Financial News op 30 november 2022 13:06 | Views: 2.120

Futures Wall Street wijzen omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, in afwachting van een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell en een reeks economische cijfers.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq lijkt 0,3 procent hoger te openen.

Er zijn nieuwe berichten over een krimpende industrie in China, maar de zorgen over de strenge coronabeperkingen in China die de mondiale economie bedreigen lijken voorlopig gesust.

Beleggers kunnen dus weer kijken naar de factor die de aandelenkoersen al een groot deel van het jaar aanjagen: het monetaire beleid van de Federal Reserve. Vanavond speecht Powell en staat ook de publicatie van het Beige Book op de agenda.

Interactive Investors verwacht dat Powell de intentie zal herhalen om te focussen op de inflatie als kerndoel, ongeacht de gevolgen voor de economische groei. Beleggers die op een soepeler houding hopen, zullen teleurgesteld worden, denkt de broker.

Macro-economisch nieuws is er voorbeurs over de banengroei in november en over een inkoopmanagersindex in Chicago. Later op de dag volgen cijfers over de aanstaande woningverkopen in oktober en de wekelijkse olievoorraden.

De olieprijs steeg. Een januari-future West Texas Intermediate werd 2,3 procent duurder op 86,06 dollar. Brent-olie werd 2,1 procent duurder op 86,05 dollar.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0330. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0328 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise staat in de elektronische handel 2 procent hoger na resultaten dinsdagavond. Een kwartaalverlies werd opgefleurd met een positieve vooruitblik.

Intuit overtrof de omzetverwachtingen en lijkt ook hoger te openen.

Horizon Therapeutics meldde overnamebelangstelling van bedrijven waaronder Johnson & Johnson, Amgen en Sanofi. Het aandeel wint liefst 31 procent.

Workday meldde meer omzet en verhoogde de omzetverwachting iets en gaat 8 procent hoger openen.

Wayfair meldde een flinke omzet tussen Thanksgiving en Cyber Monday en steeg dinsdag nabeurs 11 procent.

NetApp stelde teleur met zijn verwachtingen en verliest voorbeurs juist 11 procent.

Slotstanden

De S&P500-index daalde dinsdag 0,2 procent tot 3.957,63 punten, na het verlies van 1,5 procent op maandag. Technologie-index Nasdaq leverde 0,6 procent in en sloot op 10.983,78 punten. De Dow Jones-index sloot vlak op 33.852,53 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.