'Bankaandelen in Benelux aantrekkelijk'

Door ABM Financial News op 2 december 2022 11:36 | Views: 12.329

'Bankaandelen in Benelux aantrekkelijk'
Beeld: ING

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies vindt bankaandelen in de Benelux aantrekkelijk, en geeft daarbij de voorkeur aan ING en KBC boven ABN AMRO. Dit bleek vrijdagochtend uit een sectorrapport van analist Flora Bocahut.

Jefferies is te spreken over de banken in de Benelux, vanwege de combinatie van zicht op stijgende nettorentebaten, lage waarderingen en de hoge uitkering aan aandeelhouders.

Jefferies heeft een koopadvies op ING en KBC. Voor ING werd het koersdoel licht verlaagd van 16,30 naar 16,20 euro, terwijl voor KBC het koersdoel omhoog ging van 69,00 naar 70,00 euro. Analisten van Jefferies zijn positiever dan de consensus op het gebied van de nettorentebaten en kosten en verwachten een hoge aandeelhoudersbeloning.

Op ABN AMRO heeft Jefferies een Houden advies, maar het koersdoel werd vrijdag wel verhoogd van 11,00 naar 13,20 euro. "Het verhaal rond de bank verbetert, maar dit is al ingeprijsd na de recente rally van het aandeel", aldus Bocahut. Jefferies blijft met de nieuwe taxaties voor ABN nog altijd onder de consensus vanwege de hogere kosten en voorzieningen, en ondanks de hogere rentebaten die Bocahut verwacht.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jan de vakman
0
Het is nog en hele rit voor ing, voordat hij op 16,20€ staat, eerst maar eens kijken, zei de blinde!!
maaslander
1
Blijkbaar spelen andere belangen als je ziet hoe gisteren en vandaag er met de koers gespeeld wordt. het meeste van de dag gewoon rood en gisteren zelfs gewoon een super groene beursdag!
Studentenrekening
0
quote:

maaslander schreef op 2 december 2022 13:19:

Blijkbaar spelen andere belangen als je ziet hoe gisteren en vandaag er met de koers gespeeld wordt. het meeste van de dag gewoon rood en gisteren zelfs gewoon een super groene beursdag!
Als de koersen zich logisch zouden bewegen dan zouden plebjes zoals jij en ik gemakkelijk geld kunnen verdienen. Er moet middels het spelen met de koersen juist gezorgd worden dat de emoties de overhand krijgen bij de plebjes zodat ze altijd blijven verkopen op de bodem en kopen op de top.
De Porscheknakker
1
Beste financial met het hoogste dividend is VLK maar dat wordt doodgezwegen, ook door de IEX.
20.12.2022 gaat dit aandeel ex-dividend, inhoudende een belastingvrije kapitaaluitkering van € 1,50 per aandeel. Koers nu € 22,90. Speculanten houden de koers momenteel nog laag. Ben benieuwd voor hoe lang nog.
Overigens in juni 2022 is er al een dividend van € 2,00 per aandeel uitbetaald. In totaal dus € 3,50 per aandeel.
Tel uit je winst.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront