Exor duwt Just Eat Takeaway uit AEX-index

Door ABM Financial News op 6 december 2022 19:15 | Views: 15.488

Exor duwt Just Eat Takeaway uit AEX-index
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bij de herweging van de aandelenindices op Euronext Amsterdam is Exor toegevoegd aan de lijst met AEX-fondsen, ten koste van Just Eat Takeaway. Dat maakte Euronext dinsdag nabeurs bekend.

Er waren geen andere wijzigingen in de AMX-index, naast de opname van Just Eat Takeaway.

In de duurzamheidsindex AEX ESG moest ABN AMRO plaatsmaken voor Exor, de investeringsmaatschappij van de Italiaanse familie Agnelli met grote belangen in Fiat Chrysler Automobiles, CNH en Ferrari.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
FlashHenk
9
Weer zo'n echt 'Nederlands' bedrijf. Net als Prosus, UMG en ArcelorMittal. Nog even en ze kunnen de AEX hernoemen naar brievenbusfirma-index van belastingparadijs Nederland.... paradijs voor buitenlandse bedrijven dan. De echte Hollanse glorie zoals Unilever en Shell hebben we zelf de plas over gewerkt, DSM daarentegen heeft zichzelf uitgeleverd aan de Zwitsers. Een gotspe als je het mij vraagt.
BultiesBrothers
1
Begrijp niet dat ze OCI niet in de AEX gooien. Qua marketcap hoort ie thuis in de AEX en maakt de index mooi gevarieerd
Jason Voorhees
2
Wat een raar verhaal Exor nooit van gehoord, hebben die toevallig een brievenbus op de zuidas geplaatst?
Sander_zwi
2
Apart verhaal dit.. Exor... Wat is dat? De volgende firma die zich als verkapte financiële holding op onze "Nederlandse" AEX bevindt...
Karel Finders
0
quote:

Sander_zwi schreef op 6 december 2022 23:14:

Apart verhaal dit.. Exor... Wat is dat? De volgende firma die zich als verkapte financiële holding op onze "Nederlandse" AEX bevindt...
Exor is een van oorsprong Italiaanse, maar thans Nederlandse investeringsmaatschappij van de familie Agnelli. Het heeft vooral minderheidsbelangen in grote bedrijven als Fiat Chrysler Automobiles, CNH en Ferrari. De aandelen van Exor zijn beursgenoteerd en het maakt onderdeel uit van de FTSE MIB aandelenindex. Het is anno 2018 de vijfde Nederlandse maatschappij op de wereldranglijst van 's werelds grootste beursgenoteerde ondernemingen.[1] (Bron; wikipedia). '

Ik zie dit als een investeringsmaatschappij in het rijtje HAL, GBL e.d. Wat ik heb begrepen is dat Exor een ingewikkelde holdingstructuur heeft. Ben daarom reuze benieuwd naar de mening van analist Niels Koerts, die veel kennis heeft van investeringsmaatschappijen.
Brulboei
0
Dan wachten we maar tot ze HAL en Flow Traders achterna gaan naar de Bermuda's omdat dat belastingtechnisch voordeliger is.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront