CTO ING vertrekt volgend jaar

Door ABM Financial News op 15 december 2022 09:31 | Views: 4.628

CTO ING vertrekt volgend jaar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING voegt de rollen van de chefs Retail Banking, Challengers & Growth Markets en Market Leaders samen in de management board van het bankbestuur, om de aansturing verder te vereenvoudigen en zal daarnaast afscheid nemen van zijn chief technology officer. Dit bleek donderdag.

Pinar Abay, die nu chef Market Leaders is, gaat de nieuwe gecombineerde rol vervullen vanaf 15 mei. Abay was al verantwoordelijk voor de Benelux en krijgt daar nu Australië, Duitsland, Italië, Polen, Roemenië, Spanje en Turkije bij.

Aris Bogdaneris, die momenteel chef Retail Banking en Challenger & Growth Markets is, treedt terug vanaf die datum en verlaat ING.

Ook Ron van Kemenade, de huidige chief technology officer, vertrekt, per 30 april 2023. Hij gaat naar de Britse bank Lloyds waar hij operationeel directeur wordt. ING zoekt nog een opvolger.

CEO Steven van Rijswijk stelt dat de samenvoeging van de rollen een logische volgende stap is. Hij merkt op dat Abay en Bogdaneris de afgelopen jaren al nauw samenwerkten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.