Credit Suisse geeft voorkeur aan Heineken boven AB InBev

Door ABM Financial News op 15 december 2022 09:51 | Views: 9.706

Credit Suisse geeft voorkeur aan Heineken boven AB InBev
Beeld: Heineken

(ABM FN) Credit Suisse blijft de voorkeur houden voor Heineken boven AB InBev. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Analisten van Credit Suisse verlaagden het advies voor AB InBev van Neutraal naar Underperform, maar het koersdoel ging wel van 56,00 naar 61,00 euro. Het koersdoel voor Heineken ging van 105,00 naar 120,00 euro bij handhaving van het Outperform advies.

Credit Suisse verwacht dat de winsten in de Europese drankensector in 2023 veerkrachtig zullen zijn, waarbij stevige prijsverhogingen en volumes in opkomende markten zullen compenseren voor een zwakker macro-economisch klimaat in Europa en de VS. Ook in 2024 verwacht Credit Suisse opwaartse margeverrassingen.

Bij de bierbrouwers zijn beleggers wel bezorgd over de volumeontwikkeling, zo merkten de analisten op. Credit Suisse verwacht evenwel dat de opkomende markten voldoende compenseren voor de tegenwind in Europa en de VS. "Een sterke prijsmix ondersteunt daarbij de autonome EBIT van brouwers", aldus de analisten.

Gedurende jaar verwacht Credit Suisse steeds meer aandacht voor margeherstel in 2024, geholpen door flink lagere grondstofprijzen.  

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Red_
0
quote:

Unimog schreef op 15 december 2022 10:04:

Waar staat CS zelf in 2024
Ze hebben het geluk dat ze veel dubieuze accounts in beheer hebben en die landen dat graag zo willen houden > zie de investeerders die ze nu proberen te helpen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.