S&P verlaagt kredietwaardigheid PostNL

Door ABM Financial News op 20 december 2022 13:18 | Views: 6.589

S&P verlaagt kredietwaardigheid PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) S&P Ratings heeft het oordeel voor de kredietwaardigheid van PostNL verlaagd. Dit maakte de kredietbeoordelaar dinsdagmiddag bekend.

"Een verslechtering van het consumentenvertrouwen en de inflatie wegen op de volumes [van PostNL] en drukken de marges in het pakketsegment", aldus S&P.

Reden dat de kredietbeoordelaar verwacht dat PostNL dit jaar met de aangepaste EBITDA ruim onder de taxatie van S&P uitkomt.

"Het is onduidelijk hoe en wanneer er een ommekeer in de pakketvolumes zal zijn", aldus S&P, en dat werpt een schaduw over de winstontwikkeling.

Daarbij merkt de kredietbeoordelaar op dat het dividendbeleid van PostNL er debet aan is dat de schulden niet verder dalen.

Redenen genoeg, aldus S&P, om de kredietbeoordeling te verlagen van BBB+ naar BBB. De outlook is negatief, wat betekent dat er rekening mee moet worden gehouden dat het kredietoordeel in de komende periode verder wordt verlaagd.

"De negatieve outlook geeft aan dat we een kans van ten minste een derde zien dat de kredietwaardigheid in de komende 12 tot 24 maanden verder wordt verlaagd, als PostNL er niet in slaagt om vanaf 2023 de winstgevendheid te vergroten en op mijn minst de schuldratio's te stabiliseren."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
0
Tante Herna heeft nooit een onverantwoord beleid gevoerd en misschien geeft de eindejaars race een positieve draai aan het pakketten verhaal!!
[verwijderd]
0
Ik heb bij AFM een melding gedaan inzake Pump & Dump. Graag ook door andere forumleden bij AFM aan de bel trekken en dat kan via de AFM-website. Namelijk; 1 melding...doet AFM niets mee en wellicht bij meerdere wel.

Rond de publicatie van het betreffende artikel is de koers eerst fors gestegen om direct erna 3% te zakken.
Dit kan niet los gezien worden van de aangegeven publicatie.
BultiesBrothers
0
Hoe zit het met geschreven puts en gekochte calls wbt box3? En tegen welke waarde ? Intrinsieke? Of koers op 1 januari? En waarde puts weg strepen tegen calls?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront