AMG sluit tantalum-deal met Nippon Mining

Door ABM Financial News op 22 december 2022 13:49 | Views: 6.601

AMG sluit tantalum-deal met Nippon Mining

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group is een strategische samenwerking aangegaan met het Japanse Nippon Mining & Metals en diens Duitse dochterbedrijf Taniobis voor de levering van tantalumconcentraat uit de Braziliaanse mijn Mibra van AMG.

Nippon Mining zal investeren in de expansie van de productie van tantalumconcentraat.

Het tantalum-preconcentraat zal ter plaatse worden verwerkt in de Mibra-mijn en verkocht aan Taniobis.

De samenwerking leidt tot meer verticale integratie van de tantalumproductie voor Nippon Mining & Metals. Voor AMG Brazilië biedt het contract langetermijnstabiliteit in de verkoop van tantalum en de bijbehorende inkomsten uit bijproducten bij de productie van lithium.  

Taniobis is een producent van tantalumpoeders, die onder andere worden gebruikt voor halfgeleiderelektronica, chemische processen en de auto-industrie.

"Ik geloof dat dit de eerste stap is in de ontwikkeling van andere wederzijds aantrekkelijke kansen", zei president Fabiano Costa van AMG Brasil.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.