Beursblik: behoorlijk vierde kwartaal Shell

Door ABM Financial News op 9 januari 2023 15:09 | Views: 15.138

Beursblik: behoorlijk vierde kwartaal Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft een behoorlijk vierde kwartaal achter de rug. Dit stellen analisten van Credit Suisse maandag.

De zakenbank besloot om de winsttaxaties voor 2022 met 2 procent te verlagen, nadat Shell vorige week een korte update versterkte over het vierde kwartaal. 

De bank wees op de wat tegenvallende gasvolumes, doordat de Prelude FLNG tijdelijk buiten dienst was. Maar dit kan opgevangen worden door bijvoorbeeld betere resultaten bij de handelstak, denkt Credit Suisse.

Verder merkte Credit Suisse op dat de operationele kosten over de hele linie wat hoger uitvielen dan verwacht.

De analisten zagen echter geen reden om het Outperform advies te verlagen. Volgens hen is Shell een leidende partij in de energietransitie met een sterke kasstroom. Shell geldt ook als één van de favorieten van Credit Suisse. Voor 2023 zien zij een operationele kasstroom van 58 miljard dollar en 20 miljard dollar die terugvloeit naar de aandeelhouders, waarvan 7,5 miljard dollar in de vorm van dividend en 12,5 miljard dollar door de inkoop van eigen aandelen.

Volgens Credit Suisse onderschatten beleggers Shell. De bank hanteert een koersdoel van 35 Britse pond.

In Amsterdam stijgt het aandeel Shell maandag 1,6 procent naar 27,25 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jan de vakman
2
Het zou nou eens leuk zijn als hij eindelijk de kaap van 30€ gaat ronden, maar tot nog toe wil de koers de cijfers niet achterna!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront