Cijfers ASML overtuigen niet op rode beurs

Door ABM Financial News op 25 januari 2023 10:48 | Views: 12.554

Cijfers ASML overtuigen niet op rode beurs
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX met 0,6 procent tot 741,96 punten.

"In afwachting van kwartaalcijfers van belangrijke bedrijven en het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag, wordt er wat winst genomen", ziet investment manager Simon Wiersma van ING. 

Wiersma wees op slecht ontvangen kwartaalcijfers van onder andere 3M. Ook Microsoft stond onder druk in de nabeurshandel, nadat de eerste koersreactie nog positief was. ING wees op de minder sterke vooruitzichten voor clouddiensten.

"Wat de rally echt stokt, zijn de Amerikaanse bedrijfscijfers", vindt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, wijzend op de gemengde resultaten die dinsdag verschenen. Vooral de Amerikaanse beurzen blijven hierdoor volgens Aslam binnen een krappe bandbreedte in afwachting van meer nieuws.

Vandaag komen opnieuw grote namen met cijfers, waaronder Tesla, AT&T, IBM, en Boeing.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0886. In Duitsland bleek zojuist het ondernemersvertrouwen verder verbeterd. 
 
De olieprijzen stegen licht.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg ArcelorMittal 0,8 procent en Signify 0,5 procent. ASML koerste 0,8 procent lager na cijfers. De halfgeleidergigant uit Veldhoven heeft volgens analisten van Jefferies een iets beter dan verwacht vierde kwartaal achter de rug en denkt dit jaar met meer dan 25 procent te kunnen groeien. De verwachting voor heel 2023 is daarmee positiever dan Degroof Petercam had voorzien.

Philips gaf 1,7 procent prijs.

In de AMX won Air France-KLM 1,3 procent, na een sterke update van Easyjet. Just Eat Takeway verloor 1,6 procent, terwijl OCI 1,8 procent prijsgaf. JDE Peet's daalde met 2,4 procent, na een lichte koersdoelverlaging door Deutsche Bank, volgend op de tussentijdse update van het koffiebedrijf dinsdagmiddag.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 1,7 procent. Accsys maakte een koersval van 9,4 procent na een forse opleving op dinsdag zonder nieuws.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
eric
0
cijfers overtuigen niet :) dat is toch eigenlijk een lachertje. Elke ondernemer / CEO of patatboer springt in de lucht met dit soort cijfers.
jan de vakman
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.