ING verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 31 januari 2023 09:41 | Views: 16.836

ING verhoogt koersdoel Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag, in aanloop naar de kwartaalcijfers, het koersdoel voor Shell verhoogd van 27,50 naar 30,40 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

"We blijven positief over Shell", schreef analist Quirijn Mulder.

Ondanks de druk op de grondstoffenprijzen, blijven de marktomstandigheden gunstig voor de energiereus, vindt de analist.

Mulder verwacht dat Shell in 2023 een operationele kasstroom realiseert van meer dan 60 miljard dollar. In 2024 zal dit ruim 50 miljard dollar zijn.

Dat betekent dat ING erop rekent dat Shell over deze twee jaar 35 miljard dollar laat terugvloeien naar de aandeelhouders. Mulder verwacht 15 miljard dollar aan dividend en 20 miljard dollar door de inkoop van eigen aandelen.

Tegelijkertijd vindt Mulder dat Shell niet erg hoog gewaardeerd is. Shell krijgt nul premie ten opzichte van zijn drie belangrijkste Europese sectorgenoten, terwijl ING een premie van 10 procent gerechtvaardigd vindt.

Het aandeel Shell noteert dinsdag 0,7 procent lager op 26,85 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
jan de vakman
0
Een goed verhaal van die analist, alleen jammer, dat die koers gewoon niet richting die prima resultaten te branden is en het dividend gereduceerd is tot een leuke fooi!!
Ronald Engels
0
quote:

jan de vakman schreef op 31 januari 2023 10:32:

Een goed verhaal van die analist, alleen jammer, dat die koers gewoon niet richting die prima resultaten te branden is en het dividend gereduceerd is tot een leuke fooi!!
=========================

jan,

SHELL is te goedkoop, denk dat dit een overname kandidaat gaat worden voor Chevron wellicht, Chevron is bijna 2X zo duur, als je naar alle cijfers kijkt!

M.v.g. Ronald
[verwijderd]
0
Shell is een mooi aandeel, alleen het dividend valt tegen idem Unilever, hetzelfde verhaal.
Heb tijdelijk deze topbedrijven ingeruild voor Lanschot, Diversified Energy Company PLC en Randstad.
[verwijderd]
0
2022:
Randstad keerde 5 euro uit aan dividend per aandeel.
Lanschot keerde 3,50 euro uit aan dividend/kapitaalteruggave(n) per aandeel.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.