Wall Street wacht op Fed

Door ABM Financial News op 1 februari 2023 19:53 | Views: 4.667

Wall Street wacht op Fed
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stond woensdagavond lager, direct voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed.

De S&P500 stond 0,4 procent lager op 4.060,91 punten. De Dow Jones-index daalde 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent.

Naar verwachting verhoogt de Fed vanavond de rente met 25 basispunten. 
In december verhoogde de Fed de rente met 50 basispunten en maakte daarmee een eind aan een reeks verhogingen van 75 punten.

Nu de inflatie in de Verenigde Staten afkoelt en de economie vooralsnog veerkrachtig blijkt, hebben de beleidsmakers de ruimte om nog een versnelling lager te schakelen.

"Hoewel 25 basispunten alom wordt beschouwd als een zekerheid, is het mogelijk dat dit gepaard gaat met zeer hawkish forward guidance", waarschuwt marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Dat zou de groeiende hoop op een draai in het Amerikaanse rentebeleid ongedaan maken, aldus de marktkenner.

"Ondanks het goede nieuws over de inflatie en het feit dat we een stap dichter bij het einde zijn, is het waarschijnlijk te vroeg voor de Fed om te stoppen met het verhogen van de rente en waarschijnlijk ook te vroeg om aan te geven dat een stop op handen is", voegen economen van UBS toe.

Eerder dinsdag woensdag bleek dat het aantal vacatures in de VS is gestegen in december terwijl de bouwuitgaven daalden. De Amerikaanse industrie bleef krimpen in januari, bleek uit inkoopmanagersdata van S&P Global en ISM. 

Een tegenvallend banenrapport van ADP, met een lager dan verwacht aantal nieuwe banen in januari, bracht de beurs woensdag niet in beweging. Het beeld zou zijn vertekend door het slechte weer.

Olie werd 3 procent goedkoper en de euro/dollar noteert op 1,0917.

Bedrijfsnieuws 

Electronic Arts stelde dinsdag nabeurs teleur met zijn resultaten en het aandeel daalde 12 procent.

Snap kende een mager laatste kwartaal van 2022 en het socialmediabedrijf wilde dinsdag geen concrete outlook geven, maar waarschuwde wel voor een omzetdaling, waardoor het aandeel onderuitging. Snap noteerde 13 procent lager.

Advanced Micro Devices heeft minder winst geboekt, doordat de operationele kosten meer dan verdubbelden en door een zwakke vraag naar chips voor pc's. Toch waren de resultaten beter dan de markt verwachtte en het aandeel steeg 8,5 procent.

Vanavond opent Meta Platforms de boeken, waarna er donderdag een stortvloed aan techcijfers op de agenda staan, onder meer die van Alphabet, Amazon en Apple.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront