Omzetgroei CM.com trekt aan

Door ABM Financial News op 15 februari 2023 07:39 | Views: 7.175

Omzetgroei CM.com trekt aan
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in het vierde kwartaal de omzetgroei flink zien aantrekken. Dit bleek woensdag uit een update van het bedrijf.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 17 procent tot 78,4 miljoen euro, of met 16 procent op autonome basis. De brutowinst daalde met 4 procent tot 17,5 miljoen euro met een brutomarge van 22,3 procent. De daling had te maken coronagerelateerde volumes, die voor een moeilijke vergelijkingsbasis zorgde.

Richting het einde van het kwartaal, kon CM.com prijsverhogingen van bepaalde operators absorberen, maar de prijsverhogingen zullen wel zichtbaar zijn in het lopende eerste kwartaal, zo waarschuwde het bedrijf.

CM.com zag bovendien voor het eerst sinds de beursgang, het aantal FTE's dalen, in een poging de efficiëntie te verhogen.

In heel 2022 steeg de omzet met 19 procent tot 283,2 miljoen euro, goed voor een groei op autonome basis met 17 procent. Dit is beduidend lager dan de 300 tot 315 miljoen euro waar CM.com zelf op mikte. Het bedrijf waarschuwde bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal al dat de omzet vermoedelijk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte zou komen, met een neerwaarts risico van circa 10 miljoen euro vanwege de onzekere marktomstandigheden. Daarmee was CM.com achteraf dus nog te positief.

CEO Jeroen van Glabbeek zegt het nieuwe jaar goed begonnen te zijn. "We focussen ons op onze activiteiten en winsten. De pijplijn bouwt zicht op en de eerste orders zijn binnen."

De topman bevestigde de doelstelling om dit jaar een structurele positieve EBITDA te behalen tegen het einde van 2023, terwijl de vrije kasstroom tegen eind 2024 structureel positief moet zijn.

Voor dit jaar schat CM.com de kosten op hetzelfde niveau in als in 2022.

De onderliggende omzetgroei zal in 2023 doorzetten, aldus CM.com, maar het lopende eerste kwartaal kent wel een moeilijke vergelijkingsbasis, waarschuwde het bedrijf.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Studentenrekening
0
Interessant om te zien hoe toch vrij negatieve resultaten (significant onder verwachting) door IEX worden gebracht met een positieve titel. Vaak wordt bij cijfers van andere bedrijven of de economie in het algemeen het omgekeerde gedaan.

Wellicht omdat de heer Niels K. op 35 euro een koopadvies gaf voor dit aandeel?
Bart
0
Voorkennis bij CM.com? Het aandeel verkeert al dagen in een glijvlucht.
Dit riekt echt naar voorkennis! Dat was voor mij reden om de cijfers vandaag niet af te wachten. Ik heb gisteren mijn hele positie opgedoekt en verlies genomen. Ik zou wel eens willen weten welke grote verkopers in de markt waren. Voor mij geen CM.com meer!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.