Beursblik: DSM op koers voor eigen outlook

Door ABM Financial News op 15 februari 2023 14:46 | Views: 3.869

Beursblik: DSM op koers voor eigen outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het vierde kwartaal meer omzet geboekt, maar de aangepaste EBITDA wel zien dalen, maar zal desondanks de jaaroutlook wel halen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Voor de omzet rekenen de analisten op 2,11 miljard euro. Daarmee zou de jaaromzet uitkomen op 8,41 miljard euro. Een jaar eerder in het vierde kwartaal bedroeg de omzet 1,93 miljard euro en de jaaromzet 7,27 miljard euro.

In tegenstelling tot de omzet, daalde de aangepaste EBITDA wel, van 339 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2021 naar verwachting tot 294 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. In heel 2022 zou de aangepaste EBITDA daarmee uitkomen op 1,40 miljard euro, nipt meer dan de 1,38 miljard euro in 2021, ofwel een plus van 1,2 procent.

DSM verwacht voor dit jaar een lage enkelcijferige groei van de aangepaste EBITDA, terwijl eerder nog werd gemikt op een stijging van 5 tot 10 procent. "We blijven kampen met de gestegen prijzen voor energie en grondstoffen, vooral in Europa, hoewel met vertraging", aldus CEO's Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. "De vraag in de markt blijft wel veerkrachtig in alle drie divisies in een uitdagend macro-economisch klimaat", voegden zij toe.

DSM zei begin november vertrouwen te blijven houden in de doelen voor de middellange termijn.

Outlook 

Voor 2023 rekenen de analisten op een omzet van 8,68 miljard euro. Dit zou een aangepaste EBITDA opleveren van 1,38 miljard euro.

DSM is momenteel bezig te fuseren met Firmenich. Daarvoor is de aanmeldingstermijn recent verlengd tot in ieder geval 7 maart en mogelijk zelfs 11 april. Reden voor deze verlenging is dat beide partijen nog niet de benodigde goedkeuringen van toezichthouders hebben gekregen voor hun fusieplannen.

DSM opent donderdag de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.