Meulman vergroot belang in Acomo

Door ABM Financial News op 22 februari 2023 08:40 | Views: 4.150

Meulman vergroot belang in Acomo
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) J.B. Meulman heeft een groter belang in Acomo gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 februari 2023.

Het betreft Bert Meulman, de oud-CEO van B&S Group, die via zijn investeringsvehikel Lebaras Belgium in meer Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen een belang heeft.

Meulman meldde voor Acomo een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht. 

Op 15 september 2022 meldde Meulman nog een kapitaalbelang van 3,66 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront