Tesla verlaagt opnieuw prijzen in VS

Door ABM Financial News op 6 maart 2023 09:16 | Views: 7.979

Tesla verlaagt opnieuw prijzen in VS
Beeld: Tesla

(ABM FN) Tesla heeft in de Verenigde Staten de prijzen voor de Model S en Model X verlaagd in een poging de omzet aan te jagen in de laatste maand van het eerste kwartaal.

Op de website van Tesla is te zien dat de Model S 5.000 dollar goedkoper is geworden en momenteel te verkrijgen is voor 89.990 dollar. De Model X werd 10.000 dollar goedkoper en kost nu 99.990 dollar.

In januari werden de prijzen van de Model 3 en Model Y al verlaagd, wat onder analisten de zorgen aanwakkerden over de vraag naar de auto's en marges van Tesla. Analisten van Piper Sandler denken evenwel dat de prijsverlagingen de omzet en het marktaandeel van Tesla kunnen aanjagen.

Tesla hoopt 20 miljoen auto's te verkopen in 2030, veel meer dan de 1,3 miljoen auto's die in 2022 werden verkocht, zo bleek eerder deze maand al op een beleggersdag van de autobouwer. Om deze doelen te behalen, is er 175 miljard dollar aan investeringen nodig, waarvan Tesla er al circa 28 miljard dollar heeft gespendeerd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
tomansky
0
20 milj. auto's in 2030 betekend 41% groei per jaar vanaf 1,3 milj in 2022. Voorlopig heeft Tesla dat altijd gedaan in het verleden, dus totaal geen raar doel.
HedgeFun
0
Wel heul erg optimistisch.. Ik zie Tesla niet meer concurreren met Volkswagen komende jaren, die gaan straks zo hard..
Bulletje Rozenwater
2
Ik zou echt niet weten wie al die Tesla’s moet gaan kopen. Zie het al voor je, 20 keer zoveel Tesla’s op de weg. Typische Muskiaanse luchtfietserij, zoals dat Mars kolonisatie plan bijvoorbeeld.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.