Shell vraagt aandeelhouders tegen resolutie klimaatactivisten te stemmen

Door ABM Financial News op 23 maart 2023 07:48 | Views: 11.427

Shell vraagt aandeelhouders tegen resolutie klimaatactivisten te stemmen
Beeld: ABM

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft zijn aandeelhouders gevraagd tegen de resolutie van Follow This te stemmen. De klimaatactivist wil dat Shell de uitstoot tot en met 2030 in een hoger tempo terugbrengt. Dit schreef persbureau Reuters.

Follow This liet in december vorig jaar weten dat het samen met zes grote institutionele investeerders agendapunten had aangedragen voor de aankomende aandeelhoudersvergaderingen van BP, Chevron, ExxonMobil en Shell.

In een presentatie voor investeerders liet Shell weten dat de resolutie van Follow This niet in het beste belang van de aandeelhouders is en bovendien het klimaat niet voldoende ondersteunt. BP gaf een vergelijkbare boodschap af.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
tmark
2
En toch is het goed dat de discussie gevoerd wordt. En daarom is het ook zo dom dat de pensioenfondsen uit bedrijven als Shell stappen.
Cash collector
5
quote:

tinybolus schreef op 23 maart 2023 10:02:

En toch is het goed dat de discussie gevoerd wordt. En daarom is het ook zo dom dat de pensioenfondsen uit bedrijven als Shell stappen.
Discussie met activisten is per definitie zinloos. Klimaatactivisten zijn niet uit op het tegengaan van klimaatverandering, ze zijn uit op politieke macht en ze proberen invloed uit te oefenen via alle wegen die ze kunnen bewandelen met als enige argument angst.

De samenvatting van het laatste IPCC rapport (waar is het hele rapport?) laat zien dat het klimaat gestaag verandert en dat de klimaatdoelstellingen niet worden gehaald. Ja, heel misschien als we alles op alles zetten kunnen we de "catastrofe" nog voor zijn. Fantastisch materiaal voor volksmenners die op macht uit zijn. De klimaatbeweging krijgt steeds meer haast, de samenleving beweegt niet mee en ik verwacht dat klimaatactivisten van vandaag de klimaatterroristen van morgen zullen zijn.

Klimaatactivisten benoemen een duidelijk probleem en dragen vervolgens in anonimiteit een simplistische schijnoplossing aan, ze dragen geen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun activiteiten.

Als het klimaat verandert moeten we ons in de eerste plaats op de gevolgen van die verandering voorbereiden en niet onze samenleving afbreken zoals klimaatactivisten voorstellen.

Het is volstrekt duidelijk dat onze energievoorziening heel veel meer vraagt dan wat zonnepaneeltjes, windmolentjes en ander goedbedoeld grut kunnen leveren. We hebben nog heel lang fossiel nodig en kernenergie zal een belangrijk deel van de oplossing maar daar gaan dezelfde activisten ook voor liggen. Letterlijk.

Zolang klimaatactivisten zich niet richten op realistische oplossingen handelen ze niet in het belang van de samenleving en ook niet in het belang van aandeelhouders van Shell.

Activistische bestuurders van pensioenfondsen die zich terugtrekken uit bedrijven als Shell doen dat niet voor het algemeen belang, ze doen dat voor hun eigen belang.
taurus86
2
En de winnaar is : De Planeet Aarde. Oeroud, oerdegelijk, hier lelijk, daar mooi.
De rest zijn vermoedens en tribunebaantjes (waar er al teveel van zijn)

Les uit de 70-er jaren: de meeste activisten, worden realisten en kiezen voor een cozy (overheids-/NGO) -graaibaan.
taurus86
2
En de winnaar is : De Planeet Aarde. Oeroud, oerdegelijk, hier lelijk, daar mooi.
De rest zijn vermoedens en tribunebaantjes (waar er al teveel van zijn)

Les uit de 70-er jaren: de meeste activisten, worden realisten en kiezen voor een (overheids-/NGO) -graaibaan.
Pieter Baan
3
quote:

Cash collector schreef op 23 maart 2023 11:07:

[...]
(waar is het hele rapport?)
Zeer belangrijk! De laatste keer had het IPPC een vijftal scenario's gepresenteerd. Bij het meest extravagante scenario gaven zij zelf als commentaar dat dat een 'highly unlikely' optie was. En waarmee opent het NOS journaal als zijnde een vaststaand onontkoombaar gegeven? Juist....! Let daarom niet alleen op activisten in de zin van het blauwharig tuig met wroetring, maar ook op de gegevens gepresenteerd door onze eigen overheid, dan wel door de overheid (mede) gefinancierde organisaties. Het is 'highly likely' dat deze zwaar gemanipuleerd zijn ten faveure van een of ander klimaatactie verhaal. Helemaal als je bedenkt dat je bij het IPPC al vraagtekens kunt zetten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.