Mondiale staalproductie weer gedaald

Door ABM Financial News op 23 maart 2023 12:58 | Views: 2.912

Mondiale staalproductie weer gedaald
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale staalproductie is in februari opnieuw gedaald, maar wel weer minder sterk dan in januari. Dit bleek donderdag uit cijfers van brancheorganisatie World Steel Association.

In totaal vervaardigden de 63 staalproducerende landen vorige maand 142,4 miljoen ton staal, een daling van 1,0 procent ten opzichte van februari 2022. In januari daalde de productie met 3,3 procent en in december was de afname zelfs bijna 11 procent.

In China, wereldwijd met afstand de grootste fabrikant van staal, steeg de productie in februari met 5,6 procent tot 80,1 miljoen ton.

In de VS daalde de productie met 5,3 procent naar 6,0 miljoen ton.

De EU kende in februari een productiekrimp van 12,6 procent tot 10,3 miljoen ton. In januari daalde de productie met ruim 15 procent.

In Duitsland daalde de productie afgelopen maand met 6,9 procent en in Japan met 5,3 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront