Fors hogere omzet Chinese maaltijdbezorger Meituan

Door ABM Financial News op 24 maart 2023 10:20 | Views: 3.284

Fors hogere omzet Chinese maaltijdbezorger Meituan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese maaltijdbezorger Meituan heeft in het vierde kwartaal een hogere omzet behaald, terwijl het verlies afnam. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers.

De omzet verbeterde met 21,4 procent op jaarbasis naar 60,1 miljard Chinese yuan, omgerekend zo'n 8,1 miljard euro.

Onder de streep resteerde een verlies van 1,1 miljard yuan, tegenover een verlies van 5,3 miljard yuan in dezelfde periode een jaar eerder.

De jaaromzet steeg met bijna 23 procent naar 220 miljard yuan en het verlies daalde van 23,5 miljard naar 6,7 miljard yuan. Deze resultaten waren beter dan de markt had verwacht. 

Tencent is een grootaandeelhouder van Meituan, dat heeft besloten het grootste deel van dit belang uit te keren als dividend. Het in Amsterdam genoteerde Prosus is weer een belangrijke aandeelhouder van Tencent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.