Goldman Sachs groter in Basic-Fit

Door ABM Financial News op 1 april 2023 10:15 | Views: 5.834

Goldman Sachs groter in Basic-Fit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft een groter belang in Basic-Fit genomen. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 maart 2023.

Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 3,06 procent met een dito stemrecht.

Op 21 maart meldde Goldman Sachs een kapitaalbelang en stemrecht van 2,94 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

10 Posts
jan de vakman
6
Een prima middel om fit te blijven is elke dag een wijk kranten bezorgen, dan komen al je spieren aan de beurt en in deze tijd van het jaar, wordt je elke morgen getrakteerd op een schitterend merel concert, die fluiten het hoogste lied, als de zon van plan is om op te komen!!
Ik had ook alle reden, om van de week met hen mee te fluiten, want mijn porto schreef heel de week groen en eindigde dik hoger dan de aex en die deed het allang niet slecht met +3,33%, bij mij ging de boel meer dan 5% omhoog, grote gangmaker was Aperam, die ging 6,24% hoger en won daarmee bij mij de gouden plak, bij Dalm zijn de prijzen op het ogenblik stabiel!!
Het zilver ging naar besi, die bijna 5,5% opwaarts ging, eigenlijk zou hij het chippeloton moeten aanvoeren, met zijn laagste k/w verhouding, zijn ruim hoogste dividend en zeker net zoveel goed belovende vooruitzichten, dan de 2 anderen!!
Ing ging ook meer dan 5% omhoog, maar dat beursoptimisme deel ik niet, ik denk, dat er straks grote klappen in de banken wereld gaan vallen, obiligaties die verlies op leveren, kapitaal, wat heel moeilijk winstgevend kan worden uitgezet, ik houd voorlopig mijn Ing positie klein!!
Shell kwam net niet aan de +5%, maar dat scheelde heel weinig, olie gaat weer flink omhoog en zeker, als het verre oosten, op volle toeren gaat draaien, dan gaat hij nog wel meer omhoog, wat gas gaat doen met de zomer op handen weet ik nog zo net niet, hij gaat denk ik alleen omhoog als veel grootgebruikers weer vol op aan het slurpen gaan, voorlopig houd ik mijn riante positie onaangeroerd, het dividend heb ik in besi omgezet en dat lijkt niet verkeerd, temeer omdat het turbo dividend oplevert, dat op zijn beurt direct inzetbaar is voor het Aperam dividend, zo toveren we het lage dividend van Shell, toch wat hoger!!
Kpn profiteerde ook van de groene voorjaarsbeurs, maar niet zo super, hij pluste 1,40%, terwijl hij toch een koersdoel verhoging kreeg, dus een onsje meer had zeker gekund!!
De vuilboertjes schreven nog minder groen, zij spijkerden 1,15% bij de koers, dat zal wel komen, omdat ze het aantal kilo's vuil per persoon, meer dan de helft willen verminderen, de komende tijd!!
Enigste daler was Post nl, zijn conculega Inpost schreef +12,40% op het bord, post nl zakte 1,06% terug, terwijl toch ook post nl in bezorgkluisjes zit, dus die min is zwaar overdreven, denk ik zomaar!!
Vandaag is het wel tuinweer en temperatuur, maar het is me te nat om op te starten, hij geeft komende dagen mooi droog weer aan, dus zal er dan een beter moment komen, om voor vitaminen , mineralen, eiwitten en andere kostbare dokters te gaan zorgen, een goede gezonde maaltijd, is tenslotte wijd en breed de beste dokter!!
Morgen gaan we naar de Hemelse Medicijnmeester, Hij verdiende met ZIJN verzoenende lijden en sterven, de genezende genade voor onze dodelijke zondekwaal, HEM in ons Loflied eeuwig danken en eren past ons natuurlijk heel wel en we doen dat ook met de liefde van heel ons hart!!
Maandag hoop ik dat aprilletje zoet, opnieuw getooid gaat met een groene hoed!!, SJALOOM!!!
Troef
2
Het is 1 april, het 1e kwartaal zit erop. Met het door mij behaalde beleggingsresultaat (+5,04%) ben ik dik tevreden. Ook al heb atletische AEX (+9,75%) niet bij kunnen houden. De AEX deed het iets beter dan de AscX (+9,13%) en ruim beter dan de AMX (+3,44%).
Mijn resultaat het 1e kwartaal werd vooral gedrukt door het verlies op mijn verzekeraars. ASR (-17,16%, Aegon (-16,61%) een NN Group (-12,32%). Toch heb ik er vertrouwen in dat de afstraffing veel te zwaar is en juist deze bedrijven nu koopwaardig zijn. De bedrijven zijn goed gekapitaliseerd. Betalen een mooi dividend over 2022. Afgezet tegen de slotkoers gisteren: NN group 8,34%, ASR 7,43% en Aegon 5,82%. Dan heb ik het nog niet over de aandelen inkoopprogramma’s waardoor de winst in de toekomst over minder aandelen verdeeld wordt. Er zitten echter nog wat dissonanten in mijn aandelen orkest. Die zitten in de duurzaamheidshoek. Alfen (-13,16%), Ebusco (-27,71%) en NX Filtration (-4,18%). Alfen heb ik het afgelopen kwartaal bijgekocht, maar voorlopig tegen een te hoge prijs (-7,29% sinds deze aankoop). Dus dat helpt mijn rendement niet omhoog. Ebusco (inmiddels mijn “slechte” belegging ooit op basis van resultaat) heb ik bijna direct vanaf de introductie. Dit fonds is nu de kleinste positie binnen mijn portefeuille. Kijk wel hoe de ontwikkeling verder gaat. Filtration was op 1 januari de kleine positie en heeft ondanks zijn verlies dit kwartaal, de rode lantaarn aan Ebusco overgedragen. Daarmee heb ik nog niet alle dalers dit kwartaal genoemd in mijn portefeuille Signity (-2,36%), ging ook niet lekker qua koers. Ze schijnen nu niet meer in de AEX maar AMX. Misschien moeten ze i.p.v. rode verlichting voor een meer groen verlichting zorgen. De laatste verliezer is JDE Peet’s (-0,74%). Hun afstraffing de laatste week snap ik niet helemaal. Een groot aandeelhouder verkoopt een fors belang, maar het resultaat wordt er niet slechter van dus mijn rendement daalt niet, en rekenend vanaf deze lagere koers stijgt zelfs! Hou je echter rekening met hun uitgekeerde dividend van € 0,35 zou er een heel klein + uitkomen dit kwartaal.
Maar naar al dat rood zit er ook het nodige groen in mijn portefeuille. Laat ik beginnen met de chippers. ASML (+24,1%), Besi (+34,05%) en ASMI (+51,28%). BESI heb ik begin maart verkocht en ASMI eind deze maand. Shell incl. dividend leverde dit kwartaal geen hoofdprijs (+1,08%). Dan heb ik nog twee defensieve hoekstenen in mijn portefeuille Unilever (+2,68% incl. dividend) en mij hofleverancier voor de boodschappen AH (+18,92%). Dan noem ik nog Flowtraders (het prachtige muurbloempje, wat juist in onrustige tijden (rente) mooi bloeit (+23,48%). Daarbij heb ik ze februari bijgekocht waar inmiddels ook al (13,73%) rendement op is behaald. Als laatste fonds noem ik AMG. (14,01%). Dit fonds heb eind deze maand bijgekocht. Rendement op de bijkoop is 5,9%. Ben vooral eind dit kwartaal wat meer liquide geworden door verkoop chippers. Van ruim 10% van mijn portefeuille waarde is dit inmiddels gestegen naar bij 20%. Er speelt veel, ik ben toch bang dat de koersen dit kwartaal (tijdelijk) een stap terug moeten doen. Het is dan handig wat liquiditeit achter de hand te hebben.
Dank voor het lezen en allen een bijzonder goede zondag toegewenst. Laat je onderwijzen door het meest verkochte en vertaalde boek hier op aarde de bijbel. Daar staat in hoe je “echt rijk” kunt worden voor eeuwig. Het Woord (Christus) is vlees geworden. Zijn dood aan het kruis herdenken wij a.s. vrijdag. Hoop van harte dat Hij ook zijn dierbaar bloed voor u gestort heeft.
Wat het 2e kwartaal brengt weet ik niet, maar iedereen vanaf maandag weer veel succes bij de beleggingskeuzes.
jan de vakman
2
Broeder Troef, je verhaal is toch geen 1 aprilgrap heh, want ik las vanmorgen in de krant dat dat ook al niet meer mag, iemand lekker even in de maling nemen, we zijn zo super gevoelig geworden, dat het heel kwetsend zou zijn om zo iets vreselijks te doen, iets uit dat opgeblazen zwarte pieten verhaal dus, we worden mijns inziens wel heel erg kinderachtig, zulke mensen kunnen maar beter niet de bouw ingaan, want dan leven ze niet lang meer, daar houden ze namelijk nog al van een gekheidje!!
Mijn kw1 verhaal heb ik niet zwart op wit, maar telt wel minder verliezers dan bij jouw, ik denk dat ik iets beter geboerd heb en de chippers zou ik nu niet dumpen, het zijn bedrijven zonder schulden en om giga ongelukken in de economie, te voorkomen, moet de rente wel gaan dalen, dus willen de chipjes nog meer omhoog, besi geeft een prachtig dividend, dat multi inzetbaar is qua datums, allen een rijk gezegende Zondag toegewenst en op Goede Vrijdag kan iedereen genieten van het werk van een MAN, die voor ons straatarm werd, om ons eeuwig schatrijk te maken, het beursje houd, heel terecht, op de sterfdag van de HEILAND de poorten dicht!!, SJALOOM!!!
Troef
0
quote:

jan de vakman schreef op 1 april 2023 16:15:

Broeder Troef, je verhaal is toch geen 1 aprilgrap heh, want ik las vanmorgen in de krant dat dat ook al niet meer mag, iemand lekker even in de maling nemen, we zijn zo super gevoelig geworden, dat het heel kwetsend zou zijn om zo iets vreselijks te doen, iets uit dat opgeblazen zwarte pieten verhaal dus, we worden mijns inziens wel heel erg kinderachtig, zulke mensen kunnen maar beter niet de bouw ingaan, want dan leven ze niet lang meer, daar houden ze namelijk nog al van een gekheidje!!
Mijn kw1 verhaal heb ik niet zwart op wit, maar telt wel minder verliezers dan bij jouw, ik denk dat ik iets beter geboerd heb en de chippers zou ik nu niet dumpen, het zijn bedrijven zonder schulden en om giga ongelukken in de economie, te voorkomen, moet de rente wel gaan dalen, dus willen de chipjes nog meer omhoog, besi geeft een prachtig dividend, dat multi inzetbaar is qua datums, allen een rijk gezegende Zondag toegewenst en op Goede Vrijdag kan iedereen genieten van het werk van een MAN, die voor ons straatarm werd, om ons eeuwig schatrijk te maken, het beursje houd, heel terecht, op de sterfdag van de HEILAND de poorten dicht!!, SJALOOM!!!
Broeder Jan, wat je terecht opmerkt zaken slaan door. Jammer dat je bijna geen grappen meer kan maken. Dit verarmt onze samenleven echt. Nog even en dan mag dit ook niet meer van Brussel. Of de rente spoedig gaat dalen betwijfel ik. Lijkt mij ook ongewenst gezien de hoge kerninflatie. Verwacht na de meevallende inflatie over maart de komende maanden dat de inflatie weer wat oploopt om vanaf augustus (sterk) te dalen en daarna vanaf november weer wat op te lopen. Maar belangrijker is de kerninflatie en die blijft ben ik bang het hele jaar te hoog om de rente te verlagen. Daarom heb ik wat hoogtevrees op de beurs. Hoop dat ik mij vergis, en ja dan blijft mijn rendement maar wat achter. Vorig jaar heb ik Besi er rond € 80 euro uitgegooid, steeg daarna door naar circa € 88, maar vanaf april werd de daling ingezet. Heb ze terug gekocht voor circa € 70 euro. Tot mijn verbijstering zakte ze medio oktober door naar circa € 42 euro. Snapte dit echt niet, maar gebeurde wel.
Verwacht de 1e en 2e kwartaal duidelijk lagere resultaten dan in 2022. Dus snap deze hoge koers niet goed. Ik ben bang als de cijfers over het 1e kwartaal komen dit fonds wel eens een tikje naar beneden kan krijgen. Voor jou hoop ik dat ik mij vergis. Maar als dat gebeurd koop ik ze weer terug. Wachten even af.
Heel goede zondag toegewenst, maar hoop dat de gastpredikanten die bij jou voorgaan hun naam geen eer aan doen als het gaat in relatie tot je rendement op je aandelen :-). Broeder het ga je goed. Geniet van je verhalen elke week maar om je niet voor je voeten te lopen of na te apen zit ik te denken over mijn frequentie, per maand en of kwartaal.
Tralie C
0
Het 1e kwartaal 12 procent rendement behaald. Dit belooft een goed jaar te worden. Sentiment is goed. Ik blijf wel uit financials en zoek grotendeels wel meer de saaie bedrijven op. Kpn, Unilever, Heineken. Op naar 2e kwartaal.
crxl
0
Troef, wekelijks blijven schrijven !
Jullie nieuws is beter dan de vakbladen, gewoon samen met de Vakman !
Goede zondag toegewenst !!!
jan de vakman
1
Vrienden, broeders Clean84 en crxl, eerstgenoemde legt wel met veel saaie aandelen een heel schoon resultaat op tafel en ik kan je verhaal beamen, want ter vergelijk, hou ik altijd een schaduw porto van de grote jongens van de aex bij en ik krijg geregeld klappen, ze doen het opvallend goed, crxl fijn dat je ons zo waardeert, wat mij betreft, als ik gezond mag blijven, dan ga ik mijn best doen om je wens te vervullen!!
Broeder Troef, voor besi moet je over stalen zenuwen beschikken, toch is het over langere termijn een prachtig intelligent en soepel bedrijf, dat een zeer personeels en aandeelhouders vriendelijk beleid voert en zulke bedrijven hebben bij mij een streepje voor, je weet wel; die korte dwarsbalk van het kruis, die horizontale; heb uw naaste lief als uzelf, vandaar!!, Vrede zij u!!!
Troef
2
Broeder Jan, ik heb jaren geleden belegd. Maar met huis kopen en later een leuke 2e vakantie woning (op de Veluwe) was er geen ruimte meer voor beleggen. Toen woonde wij in de omgeving waar jij nu woont. Nu woning wij inmiddels een aantal jaren op de Veluwe. Daarom 2 jaar geleden besloten vakantie woning te verkopen. Heeft een circa half jaar te koop gestaan en toe voor de vraagprijs verkocht. Tussen verkoop en transport notaris werd mijn vrouw plotseling dodelijk ziek. Kreeg op de eerste hulp van ziekenhuis te horen na bijna 1,5 uur wachten en diverse onderzoeken dat ze oog uit nog 36 tot 48 uur te leven had. Kanker met uitzaaiingen door hele bovenlijf en niet meer behandelbaar! Gebeurde op 31 maart 2021. Op 2 april toen goede vrijdag, belde het ziekenhuis mij (zij lag in een kunstmatige coma op de IC, (in afwachting van haar dood), dat er mogelijk in het UMC Utrecht toch nog behandeling mogelijk was. En zoals Christus uit de dood opstond kreeg ik in het UMC Utrecht op 1e paasdag (op de IC) mijn vrouw weer een beetje terug. Herkende mij, schreef boodschappen op maar kon nog niet praten. Kreeg daar die dag de 1e chemo en als een groot wonder is de kanker wel door een onmogelijke weg heen zover wij nu weten overwonnen en leeft ze nog. Wat een wonder, dat op het gebed de Heere nog levensverlening gaf. Het geld van die vakantiewoning beleg ik nu vanaf ongeveer vanaf einde 2e kwartaal 2021 en dat bevalt goed. Vind het gewoon leuk en als bijkomstigheid het levert tot nu toe ook nog iets op.
Troef
1
quote:

crxl schreef op 1 april 2023 20:20:

Troef, wekelijks blijven schrijven !
Jullie nieuws is beter dan de vakbladen, gewoon samen met de Vakman !
Goede zondag toegewenst !!!
Dank voor je reactie, ga er over nadenken.
Ook goede zondag.
'belegger''
2
quote:

Troef schreef op 1 april 2023 21:55:

Vind het gewoon leuk en als bijkomstigheid het levert tot nu toe ook nog iets op.
Wat een zegen hebben je vrouw en jij mogen ontvangen. Er zit wel enige parralel in met hoe ik ben begonnen. Vind het ook leuk en via het beleggen krijg je ook andere dingen mee van de economie en de maatschappij.

Voel je vrij om te blijven schrijven wanneer je wilt.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.