Van Lanschot Kempen rondt overname Mercier Vanderlinden af

Door ABM Financial News op 6 april 2023 08:39 | Views: 4.867

Van Lanschot Kempen rondt overname Mercier Vanderlinden af
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft de overname van het resterende belang van 30 procent in Mercier Vanderlinden afgerond. De nieuwe Belgische combinatie heet vanaf begin 2024 Mercier Van Lanschot.

De overname van dit resterende belang betaalde Van Lanschot Kempen voor 53 procent in contanten en de rest in aandelen, met een lock-up tot 2030.

Hiervoor zijn 1,68 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. De managing partners verkregen hierdoor een belang van 3,9 procent in Van Lanschot Kempen.  

Van Lanschot Kempen nam in 2021 een belang van 70 procent in de Belgische wealth manager. Sindsdien werd Mercier Vanderlinden gecombineerd met Van Lanschot België. Deze combinatie zal in de loop van dit jaar verder gaan met één management team, met Thomas Vanderlinden en Erwin Schoeters als co-CEO's.

De combinatie van Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België had per eind vorig jaar 9,2 miljard euro aan assets under management.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.