Equinor meldt belang in Sif

Door ABM Financial News op 7 april 2023 08:47 | Views: 3.504

Equinor meldt belang in Sif

(ABM FN-Dow Jones) Equinor heeft een belang in Sif Holding gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 30 maart 2023.

Equinor meldde via Equinor Renewables een kapitaalbelang van 16,34 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk potentieel gehouden via 4,16 miljoen converteerbare preferente aandelen.

De deelneming komt niet als een verrassing. Medio februari dit jaar meldde Sif dat het 328 miljoen euro investeert in een nieuwe fabriek in Rotterdam voor de productie van grote monopiles.

De financiering van de nieuwe fabriek wordt deels gedaan door de eerste klanten, die 100 miljoen euro bijdragen. Daarnaast zal Sif 50 miljoen euro ophalen met een claimemissie. Deze emissie is volledig onderschreven door grootaandeelhouder Egeria voor 11,50 euro per aandeel. Verder investeert Equinor 50 miljoen euro in preferente aandelen en Invest-NL en een groep banken zorgen voor financiering.

Sif meldde in februari ook een langjarige raamovereenkomst met Equinor. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.