Sterke omzetgroei voor Fagron

Door ABM Financial News op 13 april 2023 07:16 | Views: 4.632

Sterke omzetgroei voor Fagron
Beeld: Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste drie maanden van 2023 ruim meer omzet behaald dan voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.

De omzet steeg op jaarbasis met 16 procent naar 181 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een groei van ruim 10 procent tot bijna 173 miljoen euro. Aan die omzetgroei zou Noord-Amerika volgens de analisten het meeste bijdragen met een omzetstijging van bijna 25 procent. Die stijging bedroeg echter ruim 33 procent.

De autonome groei bedroeg 11,0 procent of 8,0 procent tegen constante wisselkoersen, en werd door de analisten geraamd op 3,9 procent. Dat is ook meer dan de 7,6 procent in het eerste kwartaal van 2022.

Fagron sprak in een toelichting van solide prestaties in Europa en Noord-Amerika en een voorzichtige terugkeer naar autonome groei in Latijns-Amerika. "In Latijns-Amerika zagen we de eerste tekenen van marktherstel maar de concurrentiedruk houdt aan", voegde CEO Rafael Padilla toe.

Outlook

Voor 2023 verwacht Fagron nog altijd een autonome omzetgroei van 5 tot 10 procent, "met een stijgende winstgevendheid die zich net als de omzetgroei gedurende het jaar geleidelijk zal ontwikkelen".

Analisten verwachten een jaaromzet van 735 miljoen euro, tegen 684 miljoen euro in 2022. En de aangepaste EBITDA stijgt volgens hen van 131 miljoen naar 144,5 miljoen euro, met een marge van 19,7 procent, een stijging van 0,6 procentpunt.

Verder denken de analisten dat de schuldratio van Fagron daalt van 1,94 naar 1,54.

Ook herhaalde Fagron donderdag de outlook voor de middellange termijn en zei het te blijven inzetten op een "gedisciplineerde acquisitiestrategie".

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.