Beursblik: Fagron kent goede jaarstart

Door ABM Financial News op 13 april 2023 11:23 | Views: 1.812

Beursblik: Fagron kent goede jaarstart
Beeld: Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron kende een bemoedigend begin van het jaar met een autonome groei van 8,0 procent in het eerste kwartaal. Dat stelde Degroof Petercam donderdag in een rapport.

Daarmee zit het bedrijf al op het niveau dat op middellange termijn ten doel is gesteld en ligt er een mooie veiligheidsmarge voor de outlook voor 2023, die uitgaat van 5 tot 10 procent autonome groei. Deze doelstelling werd herhaald, in combinatie met een progressief toenemende winstgevendheid.

Fagron had bij de jaarcijfers nog aangegeven dat het nieuwe jaar trager van start zou gaan. Analist Frank Claassen ging daarom uit van 2,7 procent autonome groei.

Alle regio's deden het beter dan verwacht, met een versnelling van de autonome groei in Europa, Midden-Oosten en Afrika naar 5 procent. Noord-Amerika was met 17 procent autonome groei veel beter dan de 10 procent die de analist voorzag. Latijns-Amerika zag de krimp weer omslaan in beperkte groei.

Degroof Petercam herhaalt het koopadvies met een koersdoel van 21,00 euro. Het aandeel Fagron stijgt donderdag 5,9 procent naar 17,33 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.