Flink meer omzet voor Heineken

Door ABM Financial News op 19 april 2023 08:20 | Views: 3.113

Flink meer omzet voor Heineken
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2023 de omzet flink zien stijgen dankzij hogere verkoopprijzen, hoewel de volumes onder druk stonden. Dit bleek woensdag voorbeurs.

De omzet steeg autonoom met 8,9 procent naar 6,38 miljard euro, zoals analisten ook hadden voorzien. 

De volumes daalden autonoom echter met 3,1 procent. Voor het eerste kwartaal rekenden analisten op een autonome volumedaling van 1,7 procent. 

De biervolumes bedroegen afgelopen kwartaal 54,8 miljoen hectoliter, een afname van 3,0 procent op autonome basis. Dat zou volgens de analisten 55,3 miljoen hectoliter zijn, een daling van 1,9 procent.

Heineken boekte een nettowinst van 403 miljoen euro. Dat is iets minder dan de 417 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2022.

De bierbrouwer verwacht dit jaar nog altijd een autonome groei van de operationele winst met 5 tot 10 procent. Deze groei zal grotendeels, of zelfs volledig in de tweede jaarhelft worden gerealiseerd, aldus de brouwer.

De consensus rekent op 6,6 procent.

Heineken denkt dat wisselkoersen dit jaar een negatieve impact hebben op de omzet van 640 miljoen euro. Op de operationele winst zal dit 90 miljoen euro zijn en op het nettoresultaat 40 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
b.west.invest
0
quote:

havik of duif schreef op 19 april 2023 09:11:

Waar staat DSM in de AEX het aandeel is niet te zien.
Dan moet je een bril opzetten , staat er gewoon tussen .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.