'Tesla verlaagt weer prijzen'

Door ABM Financial News op 19 april 2023 10:41 | Views: 10.151

'Tesla verlaagt weer prijzen'

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft opnieuw de prijzen verlaagd in de Verenigde Staten. Dit meldt persbureau Reuters woensdag op basis van de prijzen die de fabrikant op de eigen website communiceert.

Voor het Model Y 'long range' werd de prijs met 3.000 dollar verlaagd en voor Model 3 'rear-wheel drive' ging de prijs met 2.000 dollar omlaag naar 39.990 dollar.

Het is de zesde prijsverlaging dit jaar, aldus Reuters, en voor de basisversie van Model 3 is de prijs dit jaar al met 11 procent verlaagd en voor het basismodel van de Y met 20 procent.

Ook elders in de wereld verlaagde Tesla de prijzen al.

Tesla heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk de winst onder druk zien staan door die prijsverlagingen, maar er werden vermoedelijk een recordaantal auto's afgeleverd, zo verwachten analisten in aanloop naar cijfers van de elektrische autobouwer vanavond.

Analisten geraadpleegd door FactSet houden rekening met een winst per aandeel van 0,86 dollar op een omzet van 23,7 miljard dollar. Een jaar eerder boekte Tesla een winst per aandeel van 1,07 dollar bij een omzet van 18,8 miljard dollar.

"De focus ligt [vanavond] op de margeontwikkeling na de prijsverlagingen", aldus analist Dan Ives van Wedbush.

Wall Street mikt op marges van circa 21 procent, tegen 27 procent in het vierde kwartaal en de meer dan 30 procent een jaar eerder. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
maarten030
0
quote:

StartendeBelegger schreef op 19 april 2023 11:09:

Daar gaan de marges.
Dat klopt. Gelukkig hebben ze wel marge op de EV.
Branco P
2
Nu wordt langzamerhand toch ook belangrijk dat de Tesla's relatief lelijk zijn. Een Tesla was, ondanks die lelijkheid, eerst wel een statussymbool, maar ook dat effect gaat eruit lopen.
StartendeBelegger
2
Tesla zal de nieuwe ford in de elektrische auto's worden. Betaalbaar voor iedereen, maar met lage marges.

Conclusie: Tesla is te duur.
Bulletje Rozenwater
0
quote:

Branco P schreef op 19 april 2023 11:30:

Nu wordt langzamerhand toch ook belangrijk dat de Tesla's relatief lelijk zijn. Een Tesla was, ondanks die lelijkheid, eerst wel een statussymbool, maar ook dat effect gaat eruit lopen.
Dat maakt allemaal niet uit. Kijk eens naar de gemiddelde nieuwe auto. Mensen kiezen het liefst een lelijke elektrische SUV. Uiteindelijk is de strategie ook niet om exclusieve auto's te bouwen maar een massaproduct neer te zetten met een prijs/kwaliteit die niet te evenaren is.
De model y doet dan wel echt pijn aan de ogen, mensen willen het graag hebben en al helemaal onder de 40k.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.