Video: groei-aandelen blijven aantrekkelijk maar wees voorzichtig met ASML, ASMI en Besi

Door ABM Financial News op 22 april 2023 10:42 | Views: 13.721

Video: groei-aandelen blijven aantrekkelijk maar wees voorzichtig met ASML, ASMI en Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING Investment Office zit sinds eind vorig jaar meer in groei-aandelen, dat wil zeggen techaandelen en communications & services, en die allocatie kan ook de komende periode worden aangehouden. Dit zegt Hoofd Investment Office Bob Homan voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5.

Klik hier voor: groei-aandelen blijven aantrekkelijk maar wees voorzichtig met ASML, ASMI en Besi

"We denken nog steeds dat de rente, en dan met name de lange rente, iets naar beneden zou kunnen, dus dat die slechte omgeving voor groei-aandelen, met die stijgende rente, dat dat geweest is", aldus Homan.

Daarbij zal de groei afnemen, al is het maar de vraag volgens Homan of die langgevreesde recessie er wel komt, "of dat die heel lichtjes overwaait". Maar zeker is volgens de beurskenner dat de groei gaat afnemen. "En juist in tijden dat de groei afneemt, zijn beleggers op zoek naar aandelen, waar nog wel wat groei in zit."

Met deze verwachting komt ING uit bij grote namen als Microsoft, Alphabet en Meta. "Die hebben we nog heel graag in portefeuille."

Chipaandelen hebben het wat moeilijker, aldus Homan. "Die zitten toch een beetje in het verkeerde stuk van de cyclus." Samsung en TSMC lijken toch wat voorzichtiger te worden met hun investeringen, merkt Homan op. Daar gaan bedrijven, zoals in Nederland ASML, ASMI en Besi, toch last van krijgen. "En dat zag je ook in de book to bill ratio van ASML."

Kortom, Homan adviseert beleggers om met de chipsector iets voorzichtiger te zijn, "maar daar zul je de komende maanden wel een bodem vinden."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
handyman6
0
Nooit ,in al die dagelijkse stukjes iets gelezen over het slechte klimaat voor groeiaandelen,door de stijgende lange rente,zodat je als lezer je porto evt kan aanpassen....
Ja,achteraf melden ,dat stijgen nu wel klaar is,daar heb je dus niks meer aan.
Zo gaat dat vaker met nieuws waar de partikulier huiverig van zou kunnen worden ...helaas
jan de vakman
0
Zou het niet zo zijn dat de komst van A I en hoe ze ook heten mogen de vraag naar data in een veel hogere versnelling gaan zetten en daarmee ook de vraag naar chips, verschillende chippers hadden het al over de bodem van het putje!!
Gouden tijden voor de spaarders
2
Beleggers maken zich op voor een Amerikaanse recessie.

Het advies luidt dan zo snel mogelijk Microsoft, Alphabet en Meta verkopen en zorgen dat je die aandelen niet in portefeuille hebt.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront