Winstdaling bij KPN verwacht

Door ABM Financial News op 24 april 2023 13:31 | Views: 4.810

Winstdaling bij KPN verwacht
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN zal woensdag een lichte winstdaling op een vlakke omzet boeken. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het telecombedrijf op zijn website plaatste.

De geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een daling van nettowinst van 179 miljoen euro een jaar eerder naar 165 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, een afname van 8 procent.

De inkomsten zouden met 1 procent stijgen van 1,31 miljard naar 1,32 miljard euro. De drie divisies Consumer, Business en Wholesale zouden alle drie een tikkeltje meer hebben omgezet.  

Het aangepaste EBITDA resultaat zou met 1,6 procent dalen van 593 miljoen tot 584 miljoen euro. Dit is het cijfer inclusief desinvesteringen en overnames.
 
De investeringen waren 15 procent hoger, met 297 miljoen euro tegen 257 miljoen euro, is de schatting. De vrije kasstroom zou 6 procent lager uitkomen, op 193 miljoen euro, tegen 206 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten van Berenberg haalden eerder dit jaar het aandeel van hun kooplijst, omdat zij geen aanjagers voor de koers meer zien, na goede prestaties in de voorgaande periode. Barclays verhoogde recent wel het koersdoel, vanwege een gunstiger prijsklimaat.

KPN publiceert de cijfers woensdag voorbeurs. Het aandeel stond maandag licht lager met een koers van 3,24 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.