Update: Heijmans houdt vast aan outlook

Door ABM Financial News op 25 april 2023 08:47 | Views: 2.980

Update: Heijmans houdt vast aan outlook
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans houdt vast aan de outlook voor 2023 die in februari bij de vrijgave van jaarcijfers was afgegeven. Dit meldde de bouwer dinsdag voorbeurs in een kwartaalupdate.

"De kosteninflatie lijkt over zijn ergste piek heen te zijn. Dat neemt niet weg dat de onzekerheid over geopolitieke ontwikkelingen en macro-economische factoren, zoals hypotheekrente en krapte op de arbeidsmarkt, groot blijven", aldus topman Ton Hillen in een toelichting.

In de afgelopen verslagperiode was de verkoopvolume van nieuwbouwwoningen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De bouwer verkocht tot en met april 2023 472 woningen, ten opzichte van 631 in dezelfde periode van 2022. 

Bemoedigend is volgens de onderneming wel dat ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar het aantal woningverkopen en de prijzen van de verkochte nieuwbouwwoningen stabiel bleven.

De totale omzet in het afgelopen kwartaal was volgens Heijmans vergelijkbaar met een jaar eerder, waarbij de omzet bij Infra en Bouw & Techniek in de lift zat, terwijl de omzet bij Vastgoed lager lag.

De orderportefeuille bleef stabiel op 2,4 miljard euro ten opzichte van eind 2022.

De outlook voor 2023 bleef daarnaast intact.

Bij de jaarcijfers zei Heijmans te verwachten dat de omzet dit jaar licht zal stijgen. Daarnaast wordt gerekend op een vergelijkbare onderliggende EBITDA. Hillen verwacht dat de omzet bij Infra en Bouw & Techniek zal toenemen, terwijl de omzet bij Vastgoed zal teruglopen, in lijn met de bredere markt.

Topman Hillen benadrukte ten slotte dat het voor de nabije toekomst van groot belang is “dat de aanhoudende politiek-bestuurlijke impasse rondom natuur- en stikstofvergunningen snel en doortastend wordt doorbroken, zowel op landelijk als provinciaal niveau". "Het is vijf óver twaalf wat dat betreft", aldus Hillen.

 

Update: Om informatie over infra aan te passen. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
suskewiet
0
Is de regering nog niet wakker geschut .
Als ze niet vlug handelen zullen er protesten komen .
De regering heeft plichten die ze zal moeten invullen .
EEN WONING
suskewiet
0
Vastgoed is op dit moment niet aantrekkelijk (ook dividend knip speelt een rol )
Ik blijf rotsvast geloven in Heijmans .
Balans en een veel betere berekening van projecten .
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.