Beursblik: Waarschuwing ASMI is positief

Door ABM Financial News op 25 april 2023 21:30 | Views: 10.451

Beursblik: Waarschuwing ASMI is positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International waarschuwde dinsdag dat de jaaromzet minder hard zal groeien dan eerder voorzien, na een sterk eerste kwartaal, maar die lagere verwachting is volgens Jefferies juist positief voor het aandeel.   

De omzetwaarschuwing is positief, volgens Jefferies, omdat het de risico's rond het aandeel vermindert en de weg vrijmaakt voor een verdere koersstijging, wanneer de markt de kracht gaat in prijzen van de transitie naar de gate-all-around-technologie vanaf 2025 of 2026.

De omzet was 3 procent sterker dan Jefferies had voorzien en de brutomarge was zelfs de hoogste in twaalf kwartalen, met 41,1 procent, ruim boven de 47 procent die Jefferies anticipeerde.

Het tweede kwartaal zal de omzet lager zijn, doordat enkele orders naar het eerste kwartaal verschoven, en ook zal de omzet in de tweede helft van het jaar 10 procent lager zijn dan de eerste helft, volgens ASMI. Al met al betekent dit een omzetgroei van minder dan 10 procent in 2023, terwijl Jefferies rekende op 17 procent en de consensusverwachting 12 procent. 

Jefferies heeft een Koopadvies en koersdoel van 390,00 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Rày108
2
Tja ik lees niet heel veel positiefs hier.., lagere omzet 2e kwartaal, lagere omzet H2-2023, lagere algehele omzetgroei 2023.. tja..
Calvin
0
I am confused.. ASMI kopen zeggen sommigen, waaronder Jefferies en toch is de community poll fors negatief. Ik verwacht dat de koers van ASMi net even onder de 300 gaat naar dan weer opveert richting 350.
Tradingmate
0
Gelukkig is amateur hour weer voorbij en kan de koers weer omhoog.

Overigens, wat een slechte analyse van ASMI van Niels, sorry, maar Niels, ga ajb gewoon banken en verzekeraars analyseren, tech is niks voor jou.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront