Beursblik: resultaten Signify onder druk

Door ABM Financial News op 2 mei 2023 12:08 | Views: 2.293

Beursblik: resultaten Signify onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2023 naar verwachting de resultaten licht onder druk zien staan. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf samenstelde.

De analisten rekenen gemiddeld op een omzet van krap 1,68 miljard euro, iets minder dan de 1,79 miljard euro aan omzet een jaar eerder. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetdaling van 8,7 procent, terwijl een jaar eerder nog een groei werd geboekt van 6,4 procent.

De analisten rekenen verder op een aangepaste EBITA van 161 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 187 miljoen euro. Dat zou resulteren in een marge van 9,5 procent tegen 10,5 procent een jaar eerder.

Onder aan de streep hield Signify in het eerste kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 68 miljoen euro over, tegen 87 miljoen euro een jaar eerder, zo voorspellen de analisten.

De vrije kasstroom trok in het eerste kwartaal op jaarbasis vermoedelijk aan van 189 miljoen negatief naar 60 miljoen euro positief. De schuld is naar verwachting van de analisten afgenomen van 1,38 miljard euro tot 1,31 miljard euro.

In het vierde kwartaal presteerde Signify volgens Degroof Petercam nog tegenvallend, vooral door tijdelijke factoren.

Outlook

Signify mikt voor 2023 op een aangepaste EBITA-marge van 10,5 tot 11,5 procent, bij een vrije kasstroom die 6 tot 8 procent van de omzet zal uitmaken. Deze outlook gaf Signify in januari af, toen het met de jaarcijfers kwam.

De outlook voor de aangepaste EBITA-marge noemde Degroof bemoedigend. "Het laat de bereidheid van Signify zien om de kostenbasis verder omlaag te brengen", aldus analist Frank Claassen. Degroof denkt zelf dat een marge van 10,5 procent haalbaar is.

De verwachtingen voor de vrije kasstroom voor dit jaar zijn wel wat zwak, zo vindt de analist. Dit heeft volgens hem te maken met de ontwikkeling van het werkkapitaal in het vierde kwartaal.

Voor heel 2023 mikt de analistenconsensus op een omzet van 7,2 miljard euro. Dat zou neerkomen op een vergelijkbare krimp van 2,9 procent. De aangepaste EBITA zal 767 miljoen euro bedragen, met een marge van 10,6 procent, en de nettowinst 368 miljoen euro, voorzien de analisten.

Signify opent woensdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.