Euronext start delisting-procedure kleine fondsen

Door ABM Financial News op 4 mei 2023 08:00 | Views: 4.004

Euronext start delisting-procedure kleine fondsen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Euronext is gestart met de delisting-procedure van de aandelen van zes kleine beursfondsen. 

Het gaat om Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy.

Deze bedrijven zaten al op het zogeheten strafbankje van Euronext, dus dat de procedure nu in gang is gezet, is geen complete verrassing.

Indien deze bedrijven geen zogeheten oob-accountant kunnen vinden die een goedkeurende verklaring afgeeft, zal de laatste handel in deze aandelen plaatsvinden op 3 november 2023. Op 6 november volgt dan de daadwerkelijke delisting.

"Omdat de bedrijven geen oob-accountant hebben, zijn ze niet in staat gebleken om hun gecontroleerde jaarrekening tijdig te deponeren. Ze blijven hierdoor in gebreke voor wat betreft onze noteringsvereisten. Het aanstellen van een oob-accountant is een vereiste zolang met in de huidige setting in Amsterdam genoteerd wil blijven", zei René van Vlerken van Euronext in een reactie tegen ABM Financial News.

De genoemde bedrijven zoeken naar alternatieven, en een transfer naar één van de andere beurzen van Euronext, zoals de Growth Market in Brussel en Parijs, is voor in ieder geval een aantal van deze fondsen een serieus alternatief. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.