Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel OCI

Door ABM Financial News op 9 mei 2023 10:29 | Views: 4.969

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam zag OCI een zwakke jaarstart maken als gevolg van lagere volumes en dito prijzen en heeft het koersdoel voor het aandeel OCI verlaagd van 32,00 naar 28,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een rapport van Degroof.

Analist Frank Claassen waarschuwde begin april al voor het risico op een niet al te best kwartaal voor OCI, maar zag de uiteindelijke cijfers toch lager uitkomen dan ingeschat. In de cijfers zat dan wel weer een onverwachte uitval in Texas verdisconteerd.

Degroof stelde dinsdag dat het wellicht de raming voor de EBITDA iets te scherp heeft geformuleerd, ook al bleef OCI bij het kwartaalbericht optimistisch. De bank verwacht de raming met 6 tot 10 procent te verlagen.

De bedrijfsbrede strategische heroriëntatie die OCI vanochtend aankondigde, leverde volgens Degroof Petercam vooralsnog geen concrete conclusies op, maar kan op termijn leiden tot een beursnotering elders, waarbij de bank de Verenigde Staten suggereerde.

Het aandeel OCI noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,2 procent lager op 22,48 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
mareblu
2
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.