Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 9 mei 2023 14:36 | Views: 10.948

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Shell verlaagd van 34,00 naar 32,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dat bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.  

Berenberg heeft de raming voor de winst per aandeel voor dit jaar met 15 procent verlaagd, vooral met het oog op lagere grondstoffenprijzen, en voor 2024 met 6 procent vanwege hogere rentelasten en belastingen.

Shell handhaafde bij de cijfers over het eerste kwartaal een aandeleninkoopprogramma van 4 miljard dollar voor het tweede kwartaal. Berenberg verwacht dat het inkooptempo in de tweede jaarhelft daalt, tenzij de grondstofprijzen weer herstellen. 

Berenberg verwacht dat Shell in 2023 voor 14 miljard dollar aan eigen aandelen inkoopt. Dat zou in combinatie met het dividend voor de aandeelhouder een rendement in contanten opleveren van 11,5 procent.

Berenberg is in afwachting van de beleggersdag van Shell in juni met het oog op de outlook voor de langere termijn en meer details voor de kapitaalallocatie na 2023.  

Het aandeel Shell noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 27,42 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
jan de vakman
4
BERENburg, dat zegt al genoeg, die kijken naar de minkanten, Shell zelf ziet de toekomst rooskleuriger, ik denk dat dat terecht is!!
Oude School Econoom
0
Lastig om zonder cijfermatige onderbouwing het Berenburg advies te beoordelen. Vaak zitten deze analisten er langs. Bij een lagere gemiddelde olieprijs in 2023 tov 2022 en een shell koers die, ondanks de eigen aandeleninkoop, nauwelijks of geen opwaartse lijn toont en bij een jaardividend van 88 cent na 15% Nederlandse belastingen, zie ik bij een eindkoers Shell per 31-12-2023 van ca. euro 27 maar een mager rendement van 3% tot 4%. Ondanks de mooie woorden van de nieuwe CEO geloof ik daarom niet dat Shell boven de euro zal uitkomen en zal blijven.
Oude School Econoom
0
Lastig om zonder cijfermatige onderbouwing het Berenberg advies te beoordelen. Vaak zitten deze analisten er langs. Bij een lagere gemiddelde olieprijs in 2023 tov 2022 en een shell koers die, ondanks de eigen aandeleninkoop, nauwelijks of geen opwaartse lijn toont en bij een jaardividend van 88 cent na 15% Nederlandse belastingen, zie ik bij een eindkoers Shell per 31-12-2023 van ca. euro 27 maar een mager rendement van 3% tot 4%. Ondanks de mooie woorden van de nieuwe CEO geloof ik daarom niet dat Shell boven de euro zal uitkomen en zal blijven.
alexnr75
2
Boertje
0
Shell te laag gewaardeerd......nog steeds. Zijn er mensen die bewust aandelen al dan niet gesubsidieerd te laag verkopen? Om Shell dwars te zitten? Voorlopig en nog heel lang kunnen wij niet zonder fossiele brandstoffen. En de wereld vergaat echt niet klimaattechnisch in 2030.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront