Beursblik: cijfers sectorgenoten Adyen geruststellend

Door ABM Financial News op 10 mei 2023 11:32 | Views: 4.862

Beursblik: cijfers sectorgenoten Adyen geruststellend
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van sectorgenoten van Adyen zijn een geruststelling in aanloop naar de cijfers van het fintechbedrijf in augustus. Dit stelden analisten van UBS woensdag.

"Er waren aan het begin van het jaar duidelijk wat zorgen over de staat van e-commerce, maar de recente resultaten van sectorgenoten zijn een geruststelling voor Adyen", aldus de analisten. Zij wezen er tegelijk op dat er veel concurrentie blijft op de markt.

UBS keek onder meer naar cijfers van PayPal, die de verwachtingen overtroffen. "PayPal was in een eerste outlook voor 2023 nog terughoudend over de verwachtingen rond e-commerce, waarbij de bestedingen in de sector konden dalen met 2 procent of beperkt konden stijgen met 2 procent", aldus UBS. "Maar in het eerste kwartaal was herstel te zien. Bovendien sprak CEO Dan Schulman van erg verbeterde vooruitzichten."

PayPal verwacht dat de e-commercemarkt nu kan groeien met circa 5 procent en voorziet ook dat het omzetmomentum in het eerste kwartaal aanhoudt in de rest van het jaar. De groei in de tweede jaarhelft zal vergelijkbaar zijn met die in de eerste jaarhelft.

Adyen komt op 17 augustus met resultaten. UBS houdt rekening met een groei van de verwerkte volumes met 31 procent, waar de consensus op 33 procent mikt.

UBS heeft een koopadvies op Adyen met een koersdoel van 1.600,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 1,3 procent tot 1.397,20 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
R.J. Daniels
0
Cijfers sectorgenoten Adyen geruststellend, en er wordt verwezen naar de cijfers van PayPal "die de verwachtingen overtroffen". Maar PayPal daalde gisteren wel 12,73% na bekendmaking van de cijfers. Het was wel aardig geweest als de schrijver van dit artikel die daling zou verklaren. Want de cijfers van PayPal overtroffen kennelijk de verwachtingen en de outlook voor 2023 is ook prima? Waarom dan een daling van meer dan 12%?
Markt criticus
1
Inderdaad wordt het belangrijkste overgeslagen meevallende cijfers en de koers gaat vervolgen onderuit en de hamvraag is waarom?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.