Heineken helpt Femsa belang verder te verkleinen

Door ABM Financial News op 30 mei 2023 20:40 | Views: 2.665

Heineken helpt Femsa belang verder te verkleinen
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) De Mexicaanse bierbrouwer Femsa gaat voor 3,3 miljard euro aan aandelen Heineken verkopen en voor nog een kwart miljard euro aan obligaties, waarop Heineken voor 10 procent zal intekenen. Dit maakte Heineken dinsdag bekend.

Het is niet duidelijk hoe de te verkopen aandelen verdeeld zijn tussen Heineken nv en Heineken Holding.

De transactie zal minimale gevolgen hebben voor de schuldpositie en zal de winst per aandeel vergroten, verwacht Heineken. 

Ook blijft Heineken Holding controlerend aandeelhouder van Heineken nv, bevestigt de bierbrouwer. Het is nog niet duidelijk hoe groot het belang van Femsa zal zijn na de aangekondigde verkoopronde.

Heineken nam in 2010 Femsa over, waardoor de eigenaren van Femsa een belang van 20 procent in Heineken kregen. In 2017 verkochten zij al voor 2,5 miljard euro aan aandelen Heineken. Het belang zakte daardoor tot iets minder dan 15 procent. In februari kocht Heineken nog eens voor 1 miljard euro aan Heineken-aandelen van Femsa. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.