Uitgelicht: week in beeld

Door ABM Financial News op 3 juni 2023 07:09 | Views: 5.669

Uitgelicht: week in beeld
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De focus lag de afgelopen handelsweek met name op de Europese inflatiecijfers en de Amerikaanse arbeidsmarkt en het schuldenplafond, terwijl de hoop dat de Fed tijdens zijn volgende beleidsvergadering een pas op de plaats zal maken aan kracht won.

Investment manager Simon Wiersma van ING trapte op woensdag de 'week in beeld' af voor de camera van ABM Financial News. Volgens hem is er nog ruimte voor de aandelenmarkten om verder te stijgen.

Wiersma wijst op de daling van de Europese energieprijzen en de ontwikkeling van de inkoopmanagersindices. "En dat terwijl veel beleggers nog altijd onderwogen in aandelen zijn" en de ING Beleggersbarometer ook nog niet terug is op het niveau van voor de coronacrisis. "En dat dus terwijl de beurzen best wel goed gepresteerd hebben."

Dit is volgens Wiersma dan ook de opmaat voor verdere koersstijgingen. Zeker nu de recessieverwachtingen, vooral voor Amerika "wat verder weg in de toekomst zijn geschoven". Daardoor "is er nog ruimte voor hogere waarderingen, zeker op moment dat de inflatie wat naar beneden komt".

Klik hier voor: ruimte voor verdere koersstijgingen

Donderdag blikte econoom Hans van Cleef van Publieke Zaken vooruit op de OPEC+ bijeenkomst komend weekend. Van Cleef raamt de kans dat het oliekartel en zijn bondgenoten de olieproductie opnieuw gaan verlagen op 60 procent.

Klik hier voor: OPEC+ gaat olieproductie vermoedelijk verlagen

Groeiaandelen doen het dit jaar veel beter dan zogeheten waardeaandelen, terwijl vorig jaar het plaatje precies omgekeerd was, zei Simon Wiersma van ING donderdag voor de camera van ABM Financial News.

Groeiaandelen profiteren momenteel van een iets dalende reële rente, "want dat geeft ruimte aan hogere waarderingen".

Klik hier voor: koersen groeiaandelen kunnen verder omhoog

De recessie waar iedereen het alsmaar over heeft, die is er inmiddels wel degelijk en het zal nog een stuk erger worden, waarschuwde Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Klik hier voor: dieptepunt recessie nog niet in zicht

Op vrijdag presenteerde analist Corné van Zeijl van Cardano zijn maandelijkse enquête. "Het pessimisme onder de beursexperts houdt aan en BE Semiconductor Industries is een aandeel om komende maand bij weg te blijven, terwijl sectorgenoot ASML wel kansrijk is", zei Van Zeijl.

Klik hier voor: Besi flopper en ASML topper voor juni

Wiersma van ING sloot ook de week af voor de camera van ABM Financial News. Financials zijn volgens Wiersma niet meer zo aantrekkelijk, ondanks de hele lage waarderingen.

Klik hier voor: financials niet meer zo aantrekkelijk

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
jan de vakman
5
Voorlopig was de nieuwe flopper Besi bij mij het enigste fonds, die net groen kwam van de week +0,20%, eigenlijk zeg ik het niet goed, want de super experts hadden Besi, de vorige ronde ook als flopper getipt, nou, daar zaten ze, zoals zo vaak, een tikkeltje naast!!
Feit is, dat het voor mij wel een flopweekje is, de AEX verspeelde 0,38%, ik leverde meer dan 1% in, grootste daler was het zeer veilige fonds KPN, die gaf 2,16% prijs, hij dipt mee op ongunstige berichten uit Duitsland!!
Iets minder daalde topfonds Post nl, die raakte 2,09% kwijt, niet zo heel erg, want mijn positie is minimaal!!
Shell, deed het gisteren aardig, maar kon de schaapjes, bij langen na niet op het droge trekken, hij bleef 1,44% rood, het AD berichtte vanmorgen positief over de stof waar Shell het meeste in investeert, namelijk waterstof!!
Aperam steigerde gisteren bijna 4% omhoog, maar dat was ook niet genoeg om te vergroenen, hij bleef 1,71% rood, terwijl ik van de week toch leuk wat RVS bij Dalm heb gebracht, daar wordt bijna alle oud ijzer weggereden, er ligt heel weinig op het terrein, gisteren ging Arcelor door het dak, er zouden zomaar verbindingslijntjes tussen het schone Dalm en fors hoger Arcelor kunnen lopen!!
Het beste bankje van Europa gaf ook weer negatieve rente -1,37%, nu ja, het veelvuldig plat liggen van digitaal Ing doet daar ook geen goed aan natuurlijk!!
De vuilboeren, Renewi willen niet te veel rood schilderen, dat past niet bij ons groene imago, toch verspeelde hij 0,94%!!
Vandaag maken we er een echte tuindag van, want door zeer drukke terreinrenovatie, is er wel een achterstand ontstaan en het weer lokt ook naar de groentetuin natuurlijk, al is het wel hor droog, de rivier zakt weer naar minimum standen!!
Morgen mogen we neer zitten onder de stromende zegen, van de GEEST van GOD, vorige week zongen we op de Pinkstermorgen voor de dienst, het prachtige lied; HEER, ik hoor van rijke zegen, Die GIJ uitstort, keer op keer, als enige zong ik hem op de wonderschone Bovenstem, de organist hoorde het, dat verwonderde me wel, want ik zit onder de orgelgalerij!!
Maandag hoop ik dat de vrijdag ingezette rally, van de achterblijvers, door gaat zetten en nog hogere toppen voor de chippers smaakt natuurlijk ook naar meer, enig zicht op het geheel, is op het ogenblik heel moeilijk, want het beursschip slingert alle kanten op, stevig beet houden, de boel, lijkt me niet verkeert!!, SJALOOM!!!
Troef
2
Het was een heerlijke maand. Dat onze beleggingsexperts de plank (soms) misslaan tekent het onvoorspelbare gedrag van de beurs. De AEX leverde over de maand mei 1,27% in. Mijn verlies deze maand 0,04%, dan wel inclusief dividend (Aegon, Shell. Unilever en Signify) was niet noemenswaardig. Heb deze maand Signify bij gekocht. Dit in de hoop op een leuke dividend rendement (schatting minimaal 6%). Heb daarvoor een prachtig ander aandeel Besi van de hand gedaan. Maar ook mijn liquide positie wat uitgebreid om wat op de plank te hebben mochten de koersen gaan dalen, waar ik zelf wel rekening mee houdt. Al had ik een mooie koerswinst op Besi, steeg het daarna nog vrolijk door en Signify daalde na aankoop verder. Toch heb ik geen spijt van mijn keuze al loopt de koers wat tegen mij in. Persoonlijk vind ik de chippers erg duur geworden. Dit door alle AI fantasie. Voor mij voelt dit als liever één vogel in de hand dan tien in de lucht. M.i. rechtvaardigt dit in deze fase nog niet deze hoge koers of we moeten een soort tweede internetbubbel willen creëren. Dan kan Besi nog best verdubbelen. Nogmaals ik vind Besi een prachtig bedrijf waarbij de winst in 2021 piekte en in 2022 en waarschijnlijk in 2023 daalt t.o.v. het vorige jaar. Daar hoort bij mij ook een wat terughoudend koersverloop bij. Al vind ik ASML ook te hoog geprijsd blijf ik daar vooralsnog wel in zitten omdat dit bedrijf mogelijk in 2023 wel een winstijging laat zien van circa 40%. Daarnaast is de koersstijging van dit fonds dit jaar wat achter gebleven bij Besi en ASMI.
Dat mijn verlies deze maand in mijn portefeuille maar 0,04% was kwam eigen maar door ASML + 17,09% AMG +24,75% en natuurlijk de koerswinst op Besi bij verkoop deze maand. Alle andere fondsen daalde in mijn portefeuille. Signify het meest, zelfs incl. € 1,50 dividend per aandeel -16,12%.
Wens een ieder een heel goede zondag toe. Dat Zijn goede Geest ons mag vervullen. Mocht afgelopen zondag ontzettend genieten van het zingen van psalm 122 vers 1 en 2. Waar sommige gemeenteleden of vakantiegasten de kunst van het zingen met bovenstem machtig zijn.
De eerste 2 dagen van juni lieten mooie koerswinsten zien. We zullen zien of wij deze de rest van de maand vast kunnen houden of nog weten uit te breiden. Wens een ieder veel gezondheid toe te komende maand. SJALOOM!!!
jan de vakman
0
Ja broeder Troef, je zal me in de meimaand voor moeten laten gaan, ik kon een winst van ruim 4% optekenen en dat kwam echt door het fonds, dat je buitendienst hebt gesteld Besi, want mijn beide andere hoofdfondsen Shell en Aperam leverden beiden behoorlijk in, ik denk dat Besi nu wel in een lagere versnelling hoger op zal gaan, maar als ik vandaag in de krant leest, dat de uitvaartbrance, dringend vraagt om wet en regelgeving rond AI, omdat overledenen, als levenden, de families en vrienden toe gaan spreken, dan denk ik dat AI springlevend is en veel verder op gaat rukken!!
Voor het heerlijke geschenk van de Schepper, de lieflijke rustdag, wens ik jou en alle beleggersvrienden en vriendinnen, het schitterende 3e vers toe, van mijn LievelingsPsalm(122); Dat vreed' en aangename rust en milde zegen u verblij', dat welvaart in uw vesting zij, in uw paleizen vreugd' en lust!!, SJALOOM!!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.