Biden: schuldendeal beschermt economische vooruitgang VS

Door ABM Financial News op 3 juni 2023 10:54 | Views: 8.757

Biden: schuldendeal beschermt economische vooruitgang VS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De tweepartijdige deal die het Amerikaanse schuldenplafond van 31,4 biljoen dollar opschort heeft de Verenigde Staten op het nippertje gered van een ongekende wanbetaling en beschermt de economische vooruitgang van het land. Dit zei president Joe Biden vrijdagavond laat in een televisietoespraak vanuit het Oval Office.

"Niemand heeft alles gekregen wat hij wilde, maar het Amerikaanse volk heeft gekregen wat het nodig had", aldus Biden. "We hebben een economische crisis, een economische ineenstorting afgewend."

Biden zei dat als het land in gebreke was gebleven, de Amerikaanse economie "in een recessie zou zijn beland", dat de pensioenrekeningen van miljoenen Amerikanen "gedecimeerd" zouden zijn en dat naar schatting 8 miljoen Amerikanen hun baan zouden zijn kwijtgeraakt.

De president prees McCarthy en het team van de Republikeinse leider en zijn eigen adviseurs voor het feit dat ze "recht door zee met elkaar waren, volkomen eerlijk tegen elkaar".

"Beide partijen hielden woord," voegde Biden eraan toe.

De toespraak kwam nadat de Senaat donderdagavond wetgeving aannam die de schuldlimiet opschort en tegelijkertijd de federale uitgaven verlaagt. Biden zal de wet zaterdag in het Witte Huis ondertekenen, vóór de deadline van maandag waarop de regering volgens het ministerie van financiën geen geld meer zou hebben om alle rekeningen te betalen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Lepre Chaun
2
Biden. "We hebben een economische crisis, een economische ineenstorting afgewend."

De president prees McCarthy en het team van de Republikeinse leider en zijn eigen adviseurs voor het feit dat ze "recht door zee met elkaar waren, volkomen eerlijk tegen elkaar".

het Amerikaanse schuldenplafond van 31,4 biljoen dollar.

LoL een economische ineenstorting afgewend."
jan de vakman
1
Deze uitkomst heb ik al weken eerder voorspelt, want zo gaat het al tijden lang in Amerika, met het schuldenplafond!!
€URO-Trader
0
Kwestie van tijd, zal wel eerdaags een artikel komen van creditmaatschappijen die ongekend veel verdienen aan rood staande huishoudens.
taurus86
0
Monopoly en het kopieerapparaat. Oneindig spel, waarbij na iedere rondgang, de straten 5% duurder zijn geworden.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.