Fastned wint Duitse aanbesteding

Door ABM Financial News op 27 september 2023 16:38 | Views: 5.587

Fastned wint Duitse aanbesteding
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) FastNed heeft twee belangrijke aanbestedingen gewonnen in Duitsland. Dat maakte de uitbater van laadstations voor elektrische auto's woensdagmiddag bekend.

Het gaat om 92 zoekgebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland, voor het Duitse overheidsnetwerk 'Deutschlandnetz'. Fastned schreef zich in voor vier kavels en kon daarvan maximaal twee kavels winnen. 

Het bedrijf meldt in het persbericht financiering te ontvangen om de stations te bouwen en te exploiteren.

Door het winnen van de aanbesteding zal het aantal stations van het Nederlandse bedrijf in Duitsland in de komende vier jaar verdrievoudigen. Dit is een grote stap in het doel van Fastned om in 2030 een netwerk van 1.000 laadstations in Europa te hebben, aldus Fastned in een toelichting. De onderneming heeft op dit moment 37 snellaadstations in Duitsland. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront