Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.567 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 ... 3175 3176 3177 3178 3179 » | Laatste
JdeFL
1
quote:

luchtschip schreef op 23 februari 2022 18:38:

[...]

Ja,

Rusland gaat heel veel pijn voelen met de huidige sancties

Helemaal niet, m.i. Zijn zelfs geen halve maatregelen. Olieprijs moet helemaal naar beneden, dat zou helpen. Maar dat schaadt dan weer andere belangen, dus dat gaat niet gebeuren.......
Chiddix
0
quote:

Chiddix schreef op 22 februari 2022 07:52:

Normaal heeft Poetin nu zijn doel bereikt met een vredesmissie in delen van een paar provincies Oekraine.
Dit is niet meer up to date. Poetin heeft gisteren verklaard , dat heel de provincies Donetsk en Loehansk worden erkend. Niet alleen de ruim 30% die in handen is van de separatisten. Dat is geen goed nieuws.
Chiddix
1
Blinken zou morgen Lavrov ontmoeten maar heeft de afspraak afgezegd. Heeft ook geen zin als je niets te bieden hebt met elkaar om tafel te zitten.
luchtschip
0


Petri Makala geeft een overzicht hoe het Russische leger zou kunnen aanvallen

hier de kaart met pijlen van aanval

pbs.twimg.com/media/FMNmcKRXsAMkpAm?f...

1)

Een aanval op de Hoofdstad Kyiv om de regering omver te werpen en de feitelijke macht over te nemen

Aanval op Kyiv van twee kanten als een pincet

vanuit Zuid West Wit Rusland via Tsjernobyl naar Kyiv en vanuit Kursk, Rusland naar Kyiv.
Aanvalstroepen van taks ondersteund met vliegtuigen rukken op naar Kyiv
Het onderweg veroverde gebied wordt ingenomen door de Rosgvardia, Putin's Nationale Garde, die de orde handhaaft

2)

Tegelijkertijd een aanval vanuit Koersk ( Kursk) Rusland naar Kharkov en verder door naar Dniepro

Dan zitten de Oekrainse troepen ten oosten van de lijn Charkov Dniepro opgesloten tussen de lijn Charkov-Dniepro en de bezette gebieden van Oost Oekraine

Deze Oekrainse troepen kunnen zich niet terugtrekken naar het Westen van Oekraïne

3)

de troepen en tanks in de bezette gebieden Dontsk en Luhansk kunnen aan de Zuidkust van Oekraine optrekken naar Marioepol en verder naar de Krim

misschien 4)

Tank landingsvaartuigen kunnen vanuit de Zwarte zee troepen en anks aan land zetten in zuid Oekraïne

>>>>Door deze tactiek wordt de regering in Kyiv omvergeworpen.
Bovendien is het land van noord naar Zuid in het midden doorsneden door Russische troepen bij de lijn Charkov-Dnjiepr
Vanuit deze lijn in samenwerking met oprukken van troepen uit de bezette gebieden verslag men het tussenliggende Oekrainse leger

>>>>vervolgens is Oekraine ten Oosten van de rivier de Dnjepr volledig in handen van de Russen

Of het hierbij blijft of dat geheel Oekraine veroverd gaat worden is nog meer koffiedik kijken en moeten afwachten wat Putin van plan is

Als hij al überhaupt erin slaagt het eerste gedeelte van het plan uit te voeren

twitter.com/pmakela1/status/149615214...

Loek S.
0
Op de Russische tv wordt al het historisch bestaan van Oekraïne ontkend. Ook ziet Rusland dat de donbask gedeeltelijk bezet is door Oekraïne. Dat geeft legitimatie om de gehele donbask te gaan bezetten.
Bulletje Rozenwater
0
Russische media doet zich goed vergelijken met die van Nazi Duitsland, inclusief antisemitisme. Om te kotsen werkelijk. Wat een kutland. En ze zien de crisis als een spelletje waarin Rusland uiteindelijk wint.

Voorbeeldje:

www.rt.com/russia/550342-west-nuclear...

"In reality, Moscow has only made a probing move, testing the waters. There will evidently be sanctions – and some have already been unveiled – but hardly the “sanction regime from hell” that has been promised.

Why so? Well, Moscow still has a strong hand. For one, Russian troops might move into the Donbass. The contingent may be small or large, stationed in barracks around Donetsk or Lugansk, or it may deploy at the separation line. And how would it react to a shelling from Ukraine? Nobody knows, and that unpredictability means outcomes are still up for grabs."

Kwestie van tijd totdat de pleuris uitbreekt in Oekraïne. En wat daarna? Alles is mogelijk, zolang Putin denkt te kunnen winnen. En ik denk dat Putin op dat gebied een sterke hand heeft.
Barre tijden.
seance
0
Chiddix
0
VS waarschuwt Oekraine, invasie binnen 48 uur. Rusland kan onmogelijk denken de Amerikanen z on troepenmacht lang operationeel houden.
DeZwarteRidder
0
Stalin organiseerde de hongersnood in Oekraïne en wist het lange tijd verborgen te houden

In 1932 en 1933 stierven miljoenen Oekraïners van de honger. Volgens historicus Anne Applebaum was de rol van de Sovjet-Unie daarbij veel actiever dan vaak gedacht.
Bert Lanting9 maart 2018, 15:25

'Een tuin in volle bloei' noemde de linkse Franse politicus Édouard Herriot Oekraïne, nadat hij in 1933 een bezoek aan het gebied had gebracht. De Sovjetrepubliek werd op dat moment geteisterd door een vreselijke hongersnood. Legers uitgemergelde mensen zwierven rond, wanhopig op zoek naar voedsel. Langs de wegen lagen her en der lijken - de mensen waren te zwak om ze te begraven - maar Herriot kreeg alleen weldoorvoede partijleden te zien. In de partijkrant Pravda werd Herriot aangehaald als bewijs dat alle berichten over een hongersnood 'leugens van de bourgeoispers' waren.

De hongersnood die in 1932 en 1933 aan naar schatting 3,9 miljoen mensen in Oekraïne het leven kostte, vormt het onderwerp van het nieuwste boek van de Amerikaanse historicus Anne Applebaum: Rode Hongersnood - Stalins oorlog tegen Oekraïne. Eerder schreef ze al een veelgeprezen geschiedenis van de Goelag, het systeem van strafkampen in de Sovjet-Unie waar miljoenen mensen om het leven kwamen onder het bewind van Jozef Stalin. Maar anders dan de gruwelen van de Goelag zijn de verschrikkingen van de door het Sovjetbewind veroorzaakte hongersnood in Oekraïne veel minder bekend in het Westen.

'De Sovjetautoriteiten hebben er alles aan gedaan om de omvang van de Holodomor, zoals de Oekraïners het noemen, te verbergen en daarmee hadden ze lange tijd succes', zegt Applebaum tijdens een bezoek aan Nederland. 'Al een paar jaar na de hongersnood gaf Stalin opdracht de resultaten van de volkstelling geheim te houden, omdat daaruit bleek dat er miljoenen Oekraïners moesten zijn omgekomen. In Oekraïne durfde men er niet over te praten, uit vrees naar het kamp te worden gestuurd. Toen Chroesjtsjov in 1956 zijn geheime rede hield waarin hij de misdaden van Stalin onthulde, zei hij geen woord over de Holodomor, hoewel hij er heel goed van op de hoogte was.'

Dertig jaar geleden concludeerde de Britse historicus Robert Conquest in zijn boek The Harvest of Sorrow al dat de hongersnood grotendeels te wijten was aan de gedwongen collectivisatie van de landbouw onder Stalin. De boeren moesten hun boerderijen opgeven en zich aansluiten bij collectieve boerderijen, met chaos op het platteland als gevolg. Maar op grond van dagboeken, interne partijdocumenten en ander materiaal dat na de ineenstorting van de Sovjet-Unie is vrijgekomen, trekt Applebaum een hardere conclusie. Volgens haar ging het om een opzettelijke hongersnood, een politieke campagne om het Oekraïense nationalisme de nek om te draaien.

Applebaum: 'Lange tijd werd de hongersnood verklaard als het gevolg van de rampzalig verlopen collectivisatie. Dat speelde ongetwijfeld een belangrijke rol, maar het was ook een gerichte campagne om af te rekenen met het Oekraïense nationalisme. Ook in andere delen van de Sovjet-Unie veroorzaakte de gedwongen collectivisatie voedseltekorten, maar tegen Oekraïne werden speciale maatregelen genomen die de situatie veel erger maakten. Stalin zag de Oekraïense boeren als dragers van het Oekraïense nationalisme.'

Non-fictie
Anne Applebaum
Rode hongersnood - Stalins oorlog tegen Oekraïne
Uit het Engels vertaald door Bep Fontijn en Willem van Paassen.
Ambo Anthos;
412 pagina's; euro 29,99.
seance
0
in rusland krijg je dat boek niet op de markt waarschijnlijk. ze zijn daar zo gehersenspoeld dat het toch niet gelioven
het zwaard
0
Je dreigt Rusland in de rol van paria te dwingen.

Jan Van Hove, professor Internationale Economie (KU Leuven)
“Als men Rusland zou afsluiten van het internationale financiële systeem, bijvoorbeeld door Rusland uit het Swift-systeem van internationale betalingen te halen of door Rusland de toegang tot de internationale kapitalenmarkten te ontzeggen, door hen bijvoorbeeld te verbieden Russische roebels om te zetten in Amerikaanse dollars, ga je Rusland wel effectief treffen.”

“Maar daar schuilt een ander gevaar in”, waarschuwt Van Hove. “Je dreigt Rusland in de rol van paria te dwingen in de wereldeconomie. En een paria kan zich heel eigenaardig gaan gedragen.”

Hierin schuilt namelijk het gevaar dat Rusland in de richting van China wordt gedreven. “Daardoor dreig je een economische as tussen Rusland en China te krijgen, die probeert een alternatief te ontwikkelen voor de bestaande financiële werking van de wereldeconomie.” Zo zou Rusland SPFS, het alternatief voor Swift dat het sinds 2014 ontwikkeld heeft, kunnen inzetten.

“Dan heb je een bijkomend probleem,” besluit Van Hove, “want je wil dat zij geïntegreerd blijven in de wereldeconomie omdat onze bedrijven daar belangen bij hebben. Het blijven nog altijd interessante exportmarkten voor onze producten en diensten.”
Chiddix
1
De Russische ambassadeur bij de VN geeft de NAVO en Oekraine de schuld van de huidige situatie rond Oekraine. Ze zijn niet bereid de angel uit het conflict te halen.
Bulletje Rozenwater
2
quote:

het zwaard schreef op 23 februari 2022 19:57:

Je dreigt Rusland in de rol van paria te dwingen.

Jan Van Hove, professor Internationale Economie (KU Leuven)
“Als men Rusland zou afsluiten van het internationale financiële systeem, bijvoorbeeld door Rusland uit het Swift-systeem van internationale betalingen te halen of door Rusland de toegang tot de internationale kapitalenmarkten te ontzeggen, door hen bijvoorbeeld te verbieden Russische roebels om te zetten in Amerikaanse dollars, ga je Rusland wel effectief treffen.”

“Maar daar schuilt een ander gevaar in”, waarschuwt Van Hove. “Je dreigt Rusland in de rol van paria te dwingen in de wereldeconomie. En een paria kan zich heel eigenaardig gaan gedragen.”

Hierin schuilt namelijk het gevaar dat Rusland in de richting van China wordt gedreven. “Daardoor dreig je een economische as tussen Rusland en China te krijgen, die probeert een alternatief te ontwikkelen voor de bestaande financiële werking van de wereldeconomie.” Zo zou Rusland SPFS, het alternatief voor Swift dat het sinds 2014 ontwikkeld heeft, kunnen inzetten.

“Dan heb je een bijkomend probleem,” besluit Van Hove, “want je wil dat zij geïntegreerd blijven in de wereldeconomie omdat onze bedrijven daar belangen bij hebben. Het blijven nog altijd interessante exportmarkten voor onze producten en diensten.”
Wereldvreemde taal. Het land is al een paria en gedraagt zich eigenaardig. Het moet nu met alle mogelijke middelen, niet militair, ingedamd wordt. Hopelijk valt dan het regime. Hiervoor is ook precedent. Bijvoorbeeld de Sovjetunie zelf. Zuid-Afrika is ook na jaren van buitenlandse druk een normaal land geworden. Helaas hebben ze China als bondgenoot, dat maakt een en ander lastig, zie ook Noord-Korea.
Maar nu niets alles geprobeerd is later spijt.
Chiddix
0
Een medewerker van de Russische ambassade in Nederland eist opheldering van Rutte, waarom valt u persoonlijk Poetin aan? Rutte noemde Poetin paranoide.
gbakl
0
quote:

asti schreef op 23 februari 2022 15:49:

[...]

Op basis waarvan concludeer je dat ik - of winsome - Rusland 'zo fantastisch' vindt? Wat bedoel je überhaupt? Heb je het over de Russische natuur, de Russische architectuur, de Russische keuken?
Recentelijk had ik het hier over de effectiviteit van sancties en de belofte die is gedaan met betrekking tot uitbreiding van de NAVO.

Als je niet in staat bent om op een intelligente manier inhoudelijk te reageren kun je net zo goed niets schrijven.
.
whataboutism aan de lopende band
aangevuld met een portie arrogantie.
asti
1
quote:

gbakl schreef op 23 februari 2022 21:20:

[...]
.
whataboutism aan de lopende band
aangevuld met een portie arrogantie.
Waar zie jij 'whataboutism' in?

Dat volgens o.a. historici sancties weinig effect sorteren?

En arrogant?

Volgens mij begrijp je de termen die je gebruikt niet.
gbakl
0
quote:

Chiddix schreef op 23 februari 2022 20:42:

Een medewerker van de Russische ambassade in Nederland eist opheldering van Rutte, waarom valt u persoonlijk Poetin aan? Rutte noemde Poetin paranoide.
.
inderdaad, dat zijn ze zelfs in de doema niet gewend, iets dat lijkt op een persoonlijke aanval.

poetin is meer van een ander soort aanval, iets met gif of anders een overdonderende en intimiderende legermacht.
asti
1
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 23 februari 2022 20:21:

[...]

Wereldvreemde taal. Het land is al een paria en gedraagt zich eigenaardig. Het moet nu met alle mogelijke middelen, niet militair, ingedamd wordt. Hopelijk valt dan het regime. Hiervoor is ook precedent. Bijvoorbeeld de Sovjetunie zelf. Zuid-Afrika is ook na jaren van buitenlandse druk een normaal land geworden. Helaas hebben ze China als bondgenoot, dat maakt een en ander lastig, zie ook Noord-Korea.
Maar nu niets alles geprobeerd is later spijt.
Een land heeft geen 'gedrag'. Een land heeft beleid. Dat beleid kun je eigenaardig vinden.

Als de Russische regering valt zou dat een extreem gevaarlijke situatie kunnen scheppen, want je hebt dan mogelijk chaos en onduidelijkheid over wie er aan het hoofd komt van een staat met een enorme hoeveelheid nucleaire wapens.
63.567 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 ... 3175 3176 3177 3178 3179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  0,00  0,00%  29 apr
 Germany40^ 18.128,90 +0,06%
 BEL 20 3.886,76 0,00%
 Europe50^ 4.985,31 +0,08%
 US30^ 38.368,53 0,00%
 Nasd100^ 17.790,45 0,00%
 US500^ 5.114,78 0,00%
 Japan225^ 38.225,67 0,00%
 Gold spot 2.326,60 -0,40%
 EUR/USD 1,0704 -0,16%
 WTI 82,70 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront