Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.482 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 321 322 323 324 325 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
’Bizarre verwisseling’

Dat Geert Wilders tijdens de campagnes de ’anti-Rutte’ werd in plaats van Omtzigt, omschrijft Cuperus als ’een bizarre verwisseling van het filmscript’. „Doordat Wilders iedereen overklaste in de debatten, raakte de gedoodverfde nieuwe premier van de gedoodverfde grootste partij, Omtzigt, ineens op het tweede plan. ’Ik zet de Nederlander op één’, zei Wilders in het SBS-debat en de anderen hadden geen weerwoord: dit was de Trump-slogan en die werd de gamechanger. Een bestuurlijk onmachtig Den Haag dat geen antwoord heeft op de wooncrisis in de persoon van Hugo de Jonge, een van de kernen van de onvrede, dat is zo’n sterk beeld. Samen met de Hamas-vlaggen waarop bestuurlijk Nederland, op Femke Halsema na, veel te slap reageerde. Waar in een land als Duitsland werd opgetreden tegen die, zeker ook, antisemitische en antiwesterse demonstraties en tegen de organisatoren, reageerde de Nederlandse elite helemaal niet. Ook Dilan Yesilgöz was als minister van Justitie onzichtbaar.”

De ’nalatigheid van het politieke midden’, zegt Cuperus, heeft geleid tot de zege van Wilders en die stort het land nu in een strijd tussen ’democratie en rechtsstaat’. „Deze overwinning kan geen mandaat zijn voor het hele programma van Wilders: niet voor een Nexit, niet voor een verspreidingsverbod van de Koran of de sluiting van islamitische scholen en moskeeën. Het democratische mandaat dat Wilders nu heeft, daar moet je wat mee, dat kan niet worden genegeerd, maar de anti-grondwettelijke punten uit zijn programma blijven natuurlijk problematisch. Die zijn in strijd met de rechtsstaat.”
’Dilemma’

Hij vervolgt: „Zijn programma is niet regeerproof. Hoe andere partijen met dat dilemma zullen omgaan, of Wilders bereid is water bij de wijn te doen om zo premier te kunnen worden, dat wordt de discussie van de komende maanden. Maar dat de gevestigde politiek dit vacuüm heeft laten ontstaan, waar Wilders in heeft kunnen springen, dat zie ik als een groot falen. Er lag de mogelijkheid om op een constructieve manier vanuit het politieke midden te vernieuwen en iets te doen tegen de massa-immigratie en voor het klimaat. Wilde je Wilders niet, dan had je de PVV moeten verbieden. Dus de krokodillentranen nu zijn mosterd na de maaltijd. Wilders mocht meedoen, hij volgde de spelregels en won: dat is een dikke middelvinger naar de gevestigde politiek. Nu is Wilders aan zet. De andere partijen moeten maar kijken of ze er met hem uit komen.”

Hoe? „Over links zou een te groot politiek verraad zijn, want daarvoor is Wilders’ mandaat veel te groot. Maar het kan zijn dat Wilders uitgerookt gaat worden door de gevestigde partijen en dat er over een jaar of zo alweer nieuwe verkiezingen voor de deur staan.”

www.telegraaf.nl/nieuws/77107258/hist...
Bulletje Rozenwater
0
Wilders is rechts noch radicaal.

Die gaat eerst cadeautjes geven aan minder bedeelden. Huren omlaag! Uitkeringingen omhoog! Belastingen omlaag! Dan na 1-2 jaar stekker eruit met ruzie. En dan Timmerfrans 1. Die draait dat niet terug, gaat nog meer belasting heffen om naast de sociale revolutie van Wilders ook de EU agenda met immigratie en klimaattransitie volledig uit te voeren en die gaat dat onder andere financieren door een vermogensredementsheffing van tenminste 50% die natuurlijk niet te compenseren is.

Die gaat ons beleggers nog heel wat geld kosten.
DeZwarteRidder
1
Die in zichzelf gekeerde bestuurscultuur werd uitgedaagd door Caroline van der Plas en later ook door Pieter Omtzigt, die de verpersoonlijking werden van de strijd tegen de gevestigde orde. Cuperus: „En eerder al had Thierry Baudet als uitdager natuurlijk enorm succes. Vooral de overwinning van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen had voor de gevestigde orde een belangrijk signaal moeten zijn: de gedachte dat dit massale burgerprotest Den Haag niet zou bereiken, was niet alleen naïef, maar zelfs onverantwoordelijk.”

Dat protest arriveerde in Den Haag, letterlijk toen Caroline van der Plas op een trekker haar entree maakte op het Binnenhof, en via Pieter Omtzigt, toen de macht de oud-CDA’er een ’functie elders’ wilde aansmeren en hij een eigen beweging begon. „Maar die twee hebben dat momentum letterlijk uit handen laten vallen. Omtzigt door veel te lang te twijfelen over van alles en nog wat. Hij vertoonde geen machtshonger, terwijl Wilders juist liet weten Nederland te willen leiden en bereid te zijn daartoe zijn toon te matigen. Omtzigt twijfelde tussen zijn gezin en het premierschap: dat kan niet als je Nederland grondig wilt hervormen. En de BBB piekte te vroeg.”

www.telegraaf.nl/nieuws/77107258/hist...
Freemoneyforever
0
Wilders is minder, minder, minder voor beleggers

Winst voor de PVV van Geert Wilders, maar verlies voor beleggers in financiële aandelen. ING en ABN gingen naar beneden. Beleggers zijn bang dat een deel van het partijprogramma nu wordt uitgevoerd, namelijk de 'gigantische extra winsten' van banken belasten. Maar ook de inperking van (arbeids)migratie, het uitkleden van de klimaatplannen en de miljarden die hij wil gaan uitgeven, hebben gevolgen.

In deze aflevering staan we stil bij de economische impact van een regering Wilders. Aan de ene kant is het een bedreiging voor het begrotingstekort, maar er zijn ook beursbedrijven die hier hun voordeel mee kunnen doen.

Verder hebben we het over het einde van de mensheid. Er is iets uitgevonden wat beter niet uitgevonden had kunnen worden. Ook hoor je waarom bedrijven voor het eerst in drie jaar tijd banen schrappen en we hebben goed nieuws voor beleggers in Apple en Samsung!
www.bnr.nl/podcast/beurs/10532450/wil...
Podcast ca. 25 min.
Dirk de Dijker
2
Wat mij zorgen baart is dat er nu mensen de straat op gaan om tegen Wilders te protesteren... Iedereen heeft net gestemd..... Waar slaat dat op?
Stichtingen en lobbygroepen spreken zich uit tegen Wilders en 1 gaat zelfs een petitie maken om de andere partijen onder druk te zetten om niet met Wilders een kabinet te vormen... Waar zijn ze mee bezig?
Stel dat die partijen zwichten onder de druk van linkse lobbygroepen, dan vind ik dat grenzend aan corruptie en een aanslag op de democratie. Begrijpen dat soort lui dan zelfs niet de meest basale democratische normen en waarden?
Het volk heeft gesproken en heeft genoeg van het door de strot geduwd krijgen van regels op gebied van klimaat, stikstof, gender etc.
Ja inderdaad, de meeste mensen zijn het niet eens met Timmermans en linkse politiek.
Iemand als luchtschip heeft zijn tong ingeslikt zo te zien. Hoe kunnen mensen het niet eens zijn met Timmermans?? Dat kunnen linkse mensen zich totaal niet voorstellen
Ja, deze uitslag is de realiteit.
DurianCS
0
quote:

DurianCS schreef op 23 november 2023 00:03:

[...]
GL-PvdA heeft volgens mij maar 6 andere partijen nodig om een meerderheid te vormen.
Inmiddels zijn dit 7 partijen, zonder de (ongewenste) VVD
DeZwarteRidder
1
Hoe meer ik hoor van het verkiezingsprogramma van de PVV, des te kleiner acht ik de kans dat Wilders ooit premier wordt.

Het verkiezingsprogramma is gewoon belachelijk en onbetaalbaar.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Dirk de Dijker schreef op 23 november 2023 13:03:

[...]
Wat is wilders stikstof beleid? Zou mooi zijn als hij alle idiote regels daaromtrent het land uit zou kunnen helpen! Dan zou hij zo populair worden dat hij 20 jaar premier zou blijven denk ik.
Als dát eens zou kunnen! Van alle dom beleid in de afgelopen tien jaar is het stikstofbeleid in mijn ogen wel het allerslechtste en meest fnuikende geweest. Vanwege wat minder brandnetelgroei in enkele kleine natuurgebiedjes werd onze economie vertraagd, de woningbouw vrijwel platgelegd en vele boeren het bestaan zeer bemoeilijkt. En dat ook nog eens op basis van zeer omstreden modellen en krakkemikkige meetmethoden.

De tuinders en boeren hier in het Westland weten het wel: de PVV haalde maar liefst 33% van de stemmen, ver boven het landelijk gemiddelde. BBB zit hier ongeveer op hun gemiddelde (4,1%), wat me een beetje tegenvalt.
FvD met 2,4% nu iets boven hun landelijk gemiddelde, een schamel overblijfsel van 5 jaar geleden toen Theirry hier enorm scoorde (maar het diezelfde avond verpestte door over de uil van Minerva te gaan oreren).
D66 en PvdD terecht zwaar gehavend, GL-PvdA in het Westland ook zwaar onder hun landelijk gemiddelde.

Ik heb op Omtzigt (NSC) gestemd, dus niet PVV, maar hoop dat Wilders bij de onvermijdelijke coalitieonderhandelingen op dit punt, stikstof dus, maximaal zal scoren. Aan NSC zal het niet liggen, en Caroline (BBB) zal hem zeker bij de les houden.

Andere hoopvolle punten die Geert binnen kan halen als hij het realistisch aanpakt :

- Fleur Agema als minister van zorg, armoedebestrijding etc.

- Minder immigratie, met name van niet-gedocumenteerden van buiten de EU. Zonder visum zijn zij in feite wetsovertreders en zouden (humaan) geïnterneerd moeten worden, zoals Hiddema (FvD) al eens voorstelde.

- Ook bij wel-gedocumenteerden en 'statushouders': geen voorrang bij woningtoewijzing! NO WAY.
De sociale huursector is in dit land ruim een eeuw geleden ontstaan voor onze eigen arbeidersklasse, en nóg moeten hun eigen (achter)kleinkinderen jaren op de wachtlijst staan. Het voorrang geven aan een economische asielzoeker die ergens onderweg ook nog eens zijn vierde kind verwekt heeft wil er bij mij niet in.

- Terugdraaien van de nieuwe pensioenwet, met name voor de bestaande opbouw. Dus niks 'invaren'.
Dat is heel wel mogelijk, Omzigt heeft het ook al geopperd.
Het zou zelfs een toenaderingspuntje tussen de PVV en DENK kunnen zijn. Want beide partijen stemden tegen die wet, samen met SP, FvD en natuurlijk 50PLUS. En bijna de draaikonten van GL-PvdA.

I have a dream: Wilders, Bosma, Azarkan, van Baarle en zelfs de nog even opgetrommelde Henk Krol, die elkaar emotioneel om de hals vallen als de nieuwe Tweede Kamer besluit die pensioenwet terug te trekken.
Freemoneyforever
0
Rob Wijnberg: 'PVV-zege laat zien: als vooruitgang geen verhaal heeft, bepaalt verleden de koers'

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent:
De verkiezingsuitslag van gisteren is naast een aardverschuiving óók een voortzetting van een wereldwijde trend die al jaren gaande is: de opkomst van het nostalgisch nationalisme. Een politieke beweging die miljoenen kiezers verleidt met een gelogen belofte: dat we kunnen terugkeren naar een verleden dat nooit heeft bestaan.
www.youtube.com/watch?v=oKbFkF5IHLI
Beperktedijkbewaking
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 november 2023 06:42:

Hoe meer ik hoor van het verkiezingsprogramma van de PVV, des te kleiner acht ik de kans dat Wilders ooit premier wordt.

Het verkiezingsprogramma is gewoon belachelijk en onbetaalbaar.
Nood breekt wet. Bovendien:

- Het terugdraaien/ afzwakken van de megalomane klimaatplannen van D66, GL en PvdD levert miljarden op.

- Onze staatskas en staatsschuld ziener vergelijking met vele andere EU en Eurolanden nog heel degelijk uit.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 24 november 2023 08:16:

Rob Wijnberg: 'PVV-zege laat zien: als vooruitgang geen verhaal heeft, bepaalt verleden de koers'

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent:
De verkiezingsuitslag van gisteren is naast een aardverschuiving óók een voortzetting van een wereldwijde trend die al jaren gaande is: de opkomst van het nostalgisch nationalisme. Een politieke beweging die miljoenen kiezers verleidt met een gelogen belofte: dat we kunnen terugkeren naar een verleden dat nooit heeft bestaan.
www.youtube.com/watch?v=oKbFkF5IHLI
Die Rob Wijnberg is vast jonger dan ik.
simidoc
0
Plots weten de andere partijen allemaal waarom Wilders 37 zetels heeft gewonnen deze verkiezingen.
Freemoneyforever
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 24 november 2023 08:28:

[...]
Die Rob Wijnberg is vast jonger dan ik.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

En, deels geef ik je in ieder geval gelijk op je post van vanmorgen: het aanpakken van de veiligelanders onder de asielzoekers: ik zou zeggen, bouw een megastal om tot opvang voor hen, en laat hen arbeid verrichten, om de kosten voor opvang te verzachten.

De VVD en NSC hebben nu de mogelijkheid om het asielbeleid aan te scherpen samen met de PVV, zo'n kans doet zich niet na elke verkiezing voor.
mercurius-adept
2
sneu en simpel hier...dat vijanddenken over progressief

-->ken je eigen geschiedenis: de hoekse en kabeljauwse twisten brachten NL echt niks goeds....
kappen daarmee: bevecht de ideeën ipv op de man te spelen

(en het is ook nog heel antichristelijk om progressieven als vijand weg te zetten: Jezus zou zich schamen ;)
Beperktedijkbewaking
3
quote:

ffff schreef op 22 november 2023 14:28:

Een mens krijgt heel wat te lezen en er is eigenlijk veel teveel om op te reageren. Ik doe het dan ook maar op twee postings:

1 :Ik wil dolgraag iets kleiner gaan wonen, maar geschikte seniorenwoningen zijn er nauwelijks. De rotte vrucht van vele jaren VVD + CDA + D66 beleid.

DAT schreef BDB enkele uren geleden.....En ondernemende Peter denkt dan uit de grond van zijn hart: Beste BDB, als je 40 jaar ingenieur bent geweest bij Rijkswaterstaat, had je dan na 40 jaren van werkzaamheid nu echt niet ZELF een bejaardenwoning bij elkaar kunnen verdienen? Ik schrijf dit niet om te treiteren, niet om te beldigen, maar gewoon als eerlijke opmerking. ALTIJD maar weer de Overheid overal verantwoordelijk voor stellen , het grote kenmerk van die oververwende, verpamperde Nederlandse maatschappij.
Die Overheid moet echt voor vrijwel alles zorgen en als iets er niet is, dan is die Overheid waardeloos en rennen we naar Sinterklaaspolitici, die maar schulden maken. Ik vind dat mensen van onze leeftijd die dan ook nog 40 jaar werkzaam zijn geweest toch tenminste een eigen huis bij elkaar hadden kunnen verdienen. En hebben ze dat om allerlei redenen niet gedaan, dan moeten ze niet zagen tegen de Overheid.
...
Beste Peter, je hebt deels gelijk, ik kan mijn eigen broek ophouden. Maar echt vermogend ben ik niet, ik kan niet zomaar een mooi, schaars dus duur appartement zonder hypotheek kopen. En een nieuwe hypotheek kan ik op mijn/onze leeftijd wel vergeten.

Idd, ik heb na mijn studie en mil. dienst redelijk goed verdiend, zij het als techneut en rijksambtenaar minder dan een medicus zoals jij. Had altijd een behoorlijke auto onder mijn kont, mijn kinderen konden studeren en kwamen niks te kort. Nu al zijn ze vermogender dan ik.
Maar ik was minder op geld en vermogensgroei gericht dan jij, ik maakte me om andere dingen druk. Niet vervelend bedoeld, gewoon een constatering. En een echtscheiding, nu lang geleden, hielp in financieel opzicht natuurlijk ook niet..

Waar het me echt om gaat is dat de overheid met hun bestemmingsplannen en de projectontwikkelaars met hun bouwplannen veel te weinig rekening houden met de demografie. Er werd in de Vinex-wijken veel te veel gebouwd voor gezinnetjes met 2 of 3 kinderen.
En niet voor alleenstaanden, starters, en ouderen die best wel wat kleiner willen gaan wonen.

Of ik privé iets zou kunnen betalen doet er niet toe, het gaat om een grotere groep van ouderen net als ik.
De overheid heeft van alles geroepen, over lang zelfstandig blijven wonen en zo, maar in hun planning niet voor de bijpassende huisvesting gezorgd. Ik bedoel: niet tegen bouwers en projectontwikkelaars gezegd dat er in een bepaald gebied voor minstens x% kleinere appartementen voor ouderen of jonge alleenstaanden moeten komen.

Jij vertegenwoordigt de gedachtegang van Trump: "Alles wat ik wil kan ik met geld bereiken. Andere zielenpieten zijn zwak en moeten niet zeuren."
Niet echt vervelend bedoeld, ik mag jou ergens wel omdat je Utrechter en meestal eerlijk en recht voor zijn raap bent. Op je geclaimde vermogen van tientallen miljoenen ben ik niet jaloers.
Maar ik denk anders over sommige dingen.
josti5
0
quote:

mercurius-adept schreef op 24 november 2023 09:04:

sneu en simpel hier...dat vijanddenken over progressief

-->ken je eigen geschiedenis: de hoekse en kabeljauwse twisten brachten NL echt niks goeds....
kappen daarmee: bevecht de ideeën ipv op de man te spelen

(en het is ook nog heel antichristelijk om progressieven als vijand weg te zetten: Jezus zou zich schamen ;)
--------------------
Vijanddenken komt juist meer van de kant van 'progressief':

NOS Teletekst 104

Meerdere betogingen tegen winst PVV

In meerdere steden is gedemonstreerd
vanwege de verkiezingswinst van de PVV.
In Amsterdam kwamen meer dan duizend
demonstranten naar de Dam.Ook bij het
stadhuis in Utrecht kwamen ruim duizend
mensen bijeen om zich uit te spreken
tegen uitsluiting.

Honderden actievoerders van de linkse
beweging Antifa sloten zich vervolgens
onaangekondigd bij het protest aan.Er
waren ook tientallen tegenbetogers.
Agenten op paarden wisten de groepen
uit elkaar te houden.

In Leiden deden zo'n 200 mensen mee aan
een solidariteitsprotest "met mensen
van wie de bestaanszekerheid nu op de
tocht staat".
------------------
De toespraken van Timmermans en Jetten hebben de toon gezet.
Freemoneyforever
1
quote:

josti5 schreef op 24 november 2023 09:38:

[...]
De toespraken van Timmermans en Jetten hebben de toon gezet.
De toon is begonnen bij minder, minder, minder, kopvoddentax etc.

Maar linkse en rechtse regeringspartijen hebben waar ze al decennia om vragen: de rekening voor wanbeleid.
Beukenootje
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 24 november 2023 09:10:

[...]

Waar het me echt om gaat is dat de overheid met hun bestemmingsplannen en de projectontwikkelaars met hun bouwplannen veel te weinig rekening houden met de demografie. Er werd in de Vinex-wijken veel te veel gebouwd voor gezinnetjes met 2 of 3 kinderen.
En niet voor alleenstaanden, starters, en ouderen die best wel wat kleiner willen gaan wonen.

Inderdaad, er zijn alleen maar woningen gebouwd waar het meeste op te verdienen is. Gevolg van marktwerking door het aan projectontwikkelaars over te laten. En het idee dat een gemeente zelf hier geld aan zou moeten verdienen. Hier in Zwolle is 15 jaar geleden op het kookpunt van de markt een groot terrein door de gemeente aangekocht met het idee om dat in grote kavels te verkopen waar luxe villa's op gebouwd konden worden. Eerste jaren totaal geen vraag naar, terwijl er toen al woningnood bij 'gewone' woningen was. Gevolg: ze zijn nu nog aan het bouwen, verlies voor de gemeente loopt in de miljoenen en tekort aan appartementen, seniorenwoningen en rijtjeshuizen is alleen maar groter geworden. :-(

Mensen worden steeds ouder, moeten en willen steeds langer op zichzelf blijven wonen (geen bejaardenhuizen meer, dus waar moet je naar toe?) en aantal scheidingen neemt toe. Er moet veel gerichter gebouwd worden op basis van vraag en niet op basis van opbrengsten.
objectief
0
quote:

Beukenootje schreef op 24 november 2023 09:43:

[...]

Mensen worden steeds ouder, moeten en willen steeds langer op zichzelf blijven wonen (geen bejaardenhuizen meer, dus waar moet je naar toe?) en aantal scheidingen neemt toe. Er moet veel gerichter gebouwd worden op basis van vraag en niet op basis van opbrengsten.
Mee eens, maar de prioriteit zou moeten liggen op tiny houses bij gebrek aan mensen, ruimte en peperdure materialen.
Kortom: sneller vergunningen afgeven, soms tegen de zin van bewoners, die dat niet willen vanwege mogelijke prijsdaling.
6.482 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 321 322 323 324 325 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.335,52 +0,15%
 EUR/USD 1,0702 +0,08%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront