Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever 2024

198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
WieWeet
0
12 dagen rood in de VS, heb zitten kijken in TA maar nog niet zo reeks gevonden bij Unilever.
Dicall69
1
quote:

Jagr schreef op 17 april 2024 23:33:

BijKoopmomentje
Heb ik ook gedaan en Heineken gekocht, verwacht hele goede cijfers.
voda
0
Unilever zwakt duurzaamheidsdoel af: plastic blijft langer
Aangepast: 45 min geleden 49 min geleden in FINANCIEEL

LONDEN (ANP) - Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu mikt het bedrijf achter merken als Axe, Knorr en Dove op een vermindering van het plasticverbruik van 30% in 2026.

Het Britse concern schuift ook het moment voor zich uit waarop alle verpakkingen van herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar plastic moeten zijn gemaakt. Aanvankelijk wilde Unilever dit in 2025 voor elkaar hebben. Voor harde plastics, bijvoorbeeld voor shampooflessen, is de deadline nu op 2030 gesteld. Vijf jaar later moeten flexibele plastic verpakkingen, zoals voor zakken wasmiddel, ook herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zijn.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/185643164...
nine_inch_nerd
0
Beursblik: Unilever groeit onderliggend minder hard

De omzet van Unilever is onderliggend in het eerste kwartaal van 2024 vermoedelijk minder hard gegroeid ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dit blijkt uit de analistenconsensus die is samengesteld voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de specialist in persoonlijke verzorging en voeding op donderdag.

De markt rekent op een onderliggende groei van 3,0 procent. Dat was in het vierde kwartaal van 2023 nog 4,7 procent en in het eerste kwartaal een jaar geleden 10,5 procent.

De volumes zijn net als in het vierde kwartaal opnieuw gestegen, verwachten de analisten, met 1,2 procent, terwijl de prijzen stegen met 1,8 procent.

In het vierde kwartaal stegen de prijzen nog met 2,8 procent en de volumes met 1,8 procent.

De totale omzet van Unilever kwam in het eerste kwartaal volgens de analisten uit op bijna 14,7 miljard euro, van 14,2 miljard euro in de drie maanden ervoor en 14,8 miljard euro een jaar eerder.

Afsplitsing ijsdivisie

Vorige maand liet Unilever weten dat het de groei wil versnellen door de afsplitsing van de ijstak. Het ijsbedrijf van Unilever was in 2023 goed voor een omzet van 7,9 miljard euro. Het bedrijf bezit vijf van de tien best verkopende ijsmerken ter wereld, waaronder Wall’s, Magnum en Ben & Jerry’s.

Na het afsplitsen van de ijsactiviteiten en het implementeren van het productiviteitsprogramma zal Unilever een structureel hogere marge realiseren. De afsplitsing zal wel gepaard gaan met hoge reorganisatiekosten, waarschuwde Degroof Petercam.

Ook wordt in de media gespeculeerd over de verkoop van het meerderheidsbelang in Qinyuan Group, een Chinese fabrikant van apparatuur om water te zuiveren. Qinyuan zou op ongeveer 300 miljoen dollar worden gewaardeerd. Mogelijk geeft Unilever op donderdag meer informatie over de plannen.

Outlook

Unilever rekent voor de komende jaren op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, met meer balans tussen volumes en prijzen.

Daarnaast zal Unilever “een bescheiden” verbetering van de onderliggende operationele marge leveren.

De marktconsensus rekent voor 2024 op een onderliggende omzetgroei van 3,8 procent.
voda
1
Meevallende onderliggende groei voor Unilever
25-apr-2024 08:18

Groeitempo wel gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Unilever is in het eerste kwartaal van 2024 onderliggend minder hard gegroeid ten opzichte van de drie maanden ervoor, maar wel harder dan analisten hadden voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de specialist in persoonlijke verzorging en voeding.

In het afgelopen kwartaal boekte Unilever een omzet van 15,0 miljard euro, goed voor een onderliggende groei van 4,4 procent. De markt rekende op een onderliggende groei van 3,0 procent op een omzet van 14,7 miljard euro. Dat was in het vierde kwartaal van 2023 nog 4,7 procent en in het eerste kwartaal een jaar geleden 10,5 procent.

Vooral bij de tak Beauty & Wellbeing steeg de omzet flink op onderliggende basis, met wel 7,4 procent tot 3,2 miljard. De naar omzet gemeten grootste divisies, Personal Care en Nutrition, schreven 4,8 en 3,7 procent meer omzet bij.

De volumes zijn net als in het vierde kwartaal opnieuw gestegen, met 2,2 procent, terwijl de prijzen ook met 2,2 procent aantrokken. Analisten mikten op een groei van respectievelijk 1,2 en 1,8 procent.

In het vierde kwartaal stegen de prijzen nog met 2,8 procent en de volumes met 1,8 procent.

"De transformatie van Unilever zit nog in een vroeg stadium, maar we hebben er vertrouwen in dat we een duurzame volumegroei en een positieve mix zullen realiseren bij een versnelling van de margegroei", aldus CEO Hein Schumacher.

Afsplitsing ijsdivisie

Vorige maand liet Unilever weten dat het de groei wil versnellen door de afsplitsing van de ijstak. Het ijsbedrijf van Unilever was in 2023 goed voor een omzet van 7,9 miljard euro. Het bedrijf bezit vijf van de tien best verkopende ijsmerken ter wereld, waaronder Wall's, Magnum en Ben & Jerry's.

Na het afsplitsen van de ijsactiviteiten en het implementeren van het productiviteitsprogramma zal Unilever een structureel hogere marge realiseren. De afsplitsing zal wel gepaard gaan met hoge reorganisatiekosten, waarschuwde Degroof Petercam.

Ook wordt in de media gespeculeerd over de verkoop van het meerderheidsbelang in Qinyuan Group, een Chinese fabrikant van apparatuur om water te zuiveren. Qinyuan zou op ongeveer 300 miljoen dollar worden gewaardeerd. Unilever gaf donderdag geen informatie over de vermeende plannen.

In het eerste kwartaal liet de ijstak een onderliggende omzetgroei zien van 2,3 procent tot 1,8 miljard euro.

Outlook

Unilever rekent voor de komende jaren nog steeds op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, met meer balans tussen volumes en prijzen.

Daarnaast zal Unilever "een bescheiden" verbetering van de onderliggende operationele marge leveren.

De marktconsensus rekent voor 2024 op een onderliggende omzetgroei van 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Unilever voert verkopen op: Calvé en Knorr-blokjes in trek
EVA SEGAAR

Aangepast: 1 min geleden 4 min geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Unilever wist in het voorbije kwartaal weer meer te verkopen..Het bedrijf achter merken als Knorr, Dove en Calvé zag vooral de omzet van duurdere producten stijgen.

De omzet was €15 miljard, met een onderliggende groei van 4,4%. Ook het volume nam toe: er werd 2,2% meer verkocht. Dat terwijl de prijzen ook met 2,2% groeide. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal nam het volume toe met 1,8% en de prijs met 2,8%. In Duitsland en Nederland zijn de volumes nog negatief, staat in het kwartaalbericht.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/124305342...
Hans2021
0
florida7
0
Eindelijk een mooie koersbeweging voor dit ondergewaarde aandeel. De CEO is goed bezig met de transformatie.
voda
1
Unilever voert gesprekken met Londen en Amsterdam over beursnotering ijsdivisie
EVA SEGAAR

Aangepast: 1 uur geleden 2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Unilever wist in het voorbije kwartaal weer meer te verkopen. Het bedrijf achter merken als Knorr, Dove en Calvé zag vooral de omzet van duurdere producten stijgen. Waar de ijsdivisie naartoe gaat, blijft spannend. „We voeren gesprekken met zowel de Nederlandse regering als die in het Verenigd Koninkrijk.”

„In maart hebben we aangekondigd dat we onze ijstak apart gaan zetten, en werd ons productiviteitsprogramma gepresenteerd”, zegt ceo Hein Schumacher. „Dat gaat zorgen voor focus, snelle groei en het vermindert de kosten.” Op welke beurs de ijsdivisie een notering krijgt, daar kan Schumacher nog niets over zeggen, alleen dat hij daarover gesprekken heeft met zowel de Nederlandse regering als die in het Verenigd Koninkijk. „We kijken naar alle opties.”

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/124305342...
nine_inch_nerd
0
UBS verhoogt koersdoel Unilever
Gepubliceerd door Trivano.com op 26 april 2024 om 07:39

De analisten van UBS hebben zich vrijdag opnieuw negatief uitgelaten over Unilever. UBS herhaalde het advies verkopen voor de aandelen van Unilever.
Het koersdoel werd verhoogd van 3.510,00 naar 3.700,00 GBX. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Unilever met 9% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 4.082,00 GBX. Daarmee is UBS heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Unilever met 16% ziet stijgen tot 55,15 EUR.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:39
Koers 48,500
Verschil +0,440 (+0,92%)
Hoog 48,530
Laag 48,080
Volume 1.853.341
Volume gemiddeld 1.414.450
Volume gisteren 1.267.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront