Degroof: "Tegenvallende orderinstroom ASML kan consensus drukken"

Door ABM Financial News op 17 april 2024 09:36 | Views: 6.286

Degroof: "Tegenvallende orderinstroom ASML kan consensus drukken"
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een wat zwakke outlook voor het tweede kwartaal gegeven, maar de verwachtingen voor heel 2024 werden herhaald. Dit concludeerde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag in een rapport.

"We zullen onze taxaties wat aanscherpen", aldus de analist, die een koopadvies heeft met een koersdoel van 1.070 euro.

Het centrale punt vandaag in de kwartaalupdate van ASML is de orderinstroom, aldus Roeg. Die bedroeg 3,6 miljard euro, waar de consensus rekende op 5,0 miljard euro.

"De 2,6 miljard euro aan orders in het derde kwartaal van 2023 waren een grote teleurstelling, de 9,2 miljard euro aan orders in het vierde kwartaal van 2023 waren een enorme meevaller, en de orders vandaag zullen resulteren in meer onzekerheid over de omzet in 2025", aldus Roeg. "En dus verwachten we koersdruk."

Roeg rekent voor 2025 op een omzet voor ASML van 33 miljard euro. De consensus mikt op 36 miljard euro. ASML zelf rekent op 30 tot 40 miljard euro, met dus een middenpunt op 35 miljard euro. "De wat tegenvallende orderinstroom kan resulteren in een wat lagere consensus", aldus de analist.

Het aandeel ASML daalde woensdag met 5,0 procent naar 867,60 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
MOEdig Voorwaarts
0
Desondanks lijkt het me schappelijk het koersdoel met minimaal €200 opwaarts te herzien.

Aandeel ligt trouwens goed op koers de dag hoger af te sluiten, zeker nadat de analisten straks om 15:00 weer met hun idolen worden verenigd tijdens de conference call; ASML is essentieel voor de chipindustrie en alleen al dat gegeven zou voldoende moeten zijn het koersdoel iedere week €100 opwaarts bij te stellen. Dat de cijfers matig waren en de outlook niet is veranderd is daarbij totaal niet relevant.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.